"Не пробачив ніж в спину": в Росії пояснили, навіщо Путін "помирився" з Ердоганом

Росія і Туреччина будуть використовувати своє публічне "примирення" для торгів із Заходом. При цьому Володимир Путін і Реджеп Тайіп Ердоган не довіряють один одному і переслідують різні цілі.
Таку думку в інтерв'ю "Обозревателю" висловив російський політолог, публіцист, кандидат історичних наук і громадський діяч Валерій Соловей.
"Помітно, що Туреччина і Росія в рівній мірі намагаються використовувати відновлення" дружби "для того, щоб виторгувати нові переговорні позиції. Туреччина посилає сигнал США:" Прийміть наші умови чи ми помчимо в обійми Росії ". Москва каже приблизно те ж саме:" хотіли нас ізолювати? Але у вас не виходить. Ми з Анкарою відновили відносини ", - пояснив російський історик.
Разом з тим, підкреслив Соловей, з принципового для Туреччини і Росії сирійського питання залишаються розбіжності.
"Туреччина як і раніше хоче, щоб президент Сирії Башар Асад пішов. Росія як і раніше хоче, щоб він залишився. Хоча російські мас-медіа про це не говорять, але Туреччина як і раніше поставляє зброю тим, кого Москва вважає ворогами", - пояснив він.
Говорячи про позитивні моменти примирення, історик зазначив поступове відновлення економічних відносин між країнами.
"Але якщо відносини руйнувалися миттєво, відновлюватися вони будуть поетапно. В тому числі тому, що в Росії є впливові сельхозлоббісти, які не хотіли б, щоб турецька продукція повернулася на ринок країни. До речі, обсяги взаємної торгівлі Росії і Туреччини ніколи не були грандіозними: йшлося про цифри, що не перевищують 30 млрд доларів. це не так багато, тому відносини з ЄС для Туреччини важливіше. тобто сторони роблять вигляд, що вони відновлюють відносини, демонструючи це Заходу, щоб домогтися своїх цілей, які не збігаються ", - сказав російський експерт.
В цілому Соловей охарактеризував потепління між Москвою і Анкарою як "тимчасову ремісію".
"Деякі поліпшення відбулися, але вони не несуть стратегічний характер. Путін все одно відноситься до Ердогану з підозрою. Він не може пробачити турецького президента за так званий ніж в спину", - уклав він.
Як повідомляв "Обозреватель", раніше журналіст Віталій Портников пояснив, чому Росія і Туреччина, не дивлячись на демонстративне примирення, не в силах вийти на колишній рівень співпраці
Джерело http://ukr.obozrevatel.com/
"Не пробачив ніж в спину": в Росії пояснили, навіщо Путін "помирився" з Ердоганом "Не пробачив ніж в спину": в Росії пояснили, навіщо Путін "помирився" з Ердоганом Reviewed by Світові вісті on 11:03 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.