Що має знати ідеальна дружина?


Коли б Бог призначив жінку бути володаркою чоловіка, він створив би її з голови, якби – рабинею, то створив би з ноги; але оскільки він призначив їй бути подругою чоловікові, тому й створив її з ребра. (Аврелій Августин)
Минуло декілька днів після одруження, і ви розумієте, що обручка на пальці та штамп у паспорті – це лише формальності шлюбу. Адже на ваших плечах лежить відповідальність перед вашою сім’єю. І навіть якщо наразі вас лише двоє, то ви вже не просто живете разом, а творите єдине спільне майбутнє.
Із часів сивої давнини саме жінку вважали берегинею сімейного вогнища. Мабуть, давня теорія неодноразово перевірена часом, інакше б вона не дійшла до нас у своїй історичній недоторканості. Напевно, на підсвідомому рівні ми, жінки, відчуваємо, коли слід помовчати, замість того, щоб звинувачувати коханого; коли – самій виконати те, про що просили його останні три дні… Таке сімейне життя – переплетіння вчинків і вибачень, компромісів і прохань, іноді звинувачень та розчарувань. Проте ключі від фортеці кохання після весілля у ваших руках, тому саме вам вирішувати, як довго вона зберігатиме свою непорушність і міцність.
Бути ідеальною дружиною зовсім непросто. Часом у вас справді бракуватиме терпіння та опускатимуться руки, але ж у житті ніщо не дається легко. З часом ви звикнете до певних правил та типових ситуацій, і жодні форс-мажорні обставини не виведуть вас із рівноваги. Отож, у сімейному житті жінка має дотримуватися таких постулатів.
Постулат №1
Будьте несподіваною та загадковою. Додайте до свого гардеробу оригінальну річ, придбайте вишукану білизну та постаньте перед чоловіком у новому амплуа. Серед буднів приготуйте екзотичні смаколики, а на вихідні відвідайте театр чи модну виставку. Жінка має бути неначе непрочитана книга. Поки поміж рядками залишається текст – вона продовжує причаровувати.
Постулат №2
Навчіться мати вигляд доглянутої завжди, навіть коли виносите сміття. Увійде в звичку – стане буденною справою. Чоловікові буде приємно щоразу застати вас причепуреною та задоволеною життям.
Постулат №3
Обравши вас своєю дружиною, чоловік хотів, щоб його супутниця життя завжди була прикладом для інших. Ви можете мати два червоні дипломи, проте, якщо не вмієте вести розмови «про все і ні про що» – вам не уславитися цікавою співрозмовницею у колі заздрісних неодружених колег. Хоча пам’ятайте, що жінці, яка вміє подобатися, – ніяк не уникнути пересудів. Це, мабуть, виняток із правила, коли не слід прислухатися до думки громадськості. Погодьтеся, краще бути кокеткою, ніж плетухою.
Постулат №4
Будьте ніжною та уважною завжди, навіть якщо чоловік не відповідає вам тим самим. Рано чи пізно він змінить своє ставлення. Багато жінок страждають від браку уваги. Натомість чоловіки не вміють або ж соромляться бути лагідними. Натякніть коханому, що вам приємно, коли він вас цілує, повернувшись із роботи, коли звертає увагу на вашу обновку чи просто робить вам комплімент.
Постулат №5
Умійте легко ставитися до грошей. Коли вони є – витрачайте обачливо, коли немає – не засмучуйтеся. Усі переживають сірі смуги в житті. Рано чи пізно і на вашій вулиці буде свято. Просто його треба дочекатися. Якщо ви наразі заробляєте більше, ніж чоловік, не ставте це собі в заслугу. Спробуйте тактовно згладити ситуацію: «Коханий, це просто тимчасове явище і збіг обставин. Ти ж у нашій сім’ї найрозумніший. А мені цього разу поталанило». Наголосіть на важливості його функцій: облаштував інтер’єр у будинку, доглядає машину, піклується про дітей. І взагалі, без його допомоги ви нічого не змогли б.
Постулат №6
Намагайтеся відразу зрозуміти різницю між чоловіком та жінкою як протилежними статями. Чоловікові не притаманно 24 години на добу насолоджуватися домашнім комфортом та спілкуванням з дітьми. Він не втрачатиме мови від чарівного заходу сонця чи ранкового співу солов’я. Тому не вимагайте від нього неможливого.
Постулат №7
Взаємини в сім’ї насамперед залежать від щоденної праці, а не від зміни обстановки (відпустки чи відпочинку на морі). Перекласти провину на плечі іншого – найлегше. Та кому буде від цього користь? Ви жінка, тому затямте, що відповідальність за те, наскільки вам обом буде комфортно щоранку прокидатися поряд, майже на 90% залежить саме від вас.
Постулат №8
Спробуйте знайти якомога більше позитивних рис характеру у друзів та колег свого коханого. Недаремно кажуть: скажи мені, хто твій друг, і я скажу, хто ти. За жодних обставин у компанії знайомих не характеризуйте чоловіка з поганого боку.
Настрій, одяг, сприйняття життя коханого – усе це буде лакмусовим папірцем ваших взаємин для зовнішнього світу.
Постулат №9 
Іноді вам обом може не вдаватися щось, до чого ви давно прагнули. Не впадайте у відчай! Лише ретельна праця та наполегливість дають очікуваний результат. У жодному разі не знижуйте вимогливості до себе та коханого. Намагайтеся щоразу ставити для себе нову мету. Адже, коли досягаєте однієї вершини, неодмінно хочеться зійти й на іншу.
Постулат №10
У своєму сімейному спілкуванні позбудьтеся висловів на зразок:
– Я тобі тисячу разів казала, що…
– Скільки разів тобі повторювати.
– Ти став дуже неуважним (байдужим, грубим, нудним).
– Ти такий, як і твої батьки.
– Усі люди (такі-то, так-то поводяться), а ти…
– Про що ти тільки думаєш…
– Невже важко запам'ятати, що…
– Невже тобі незрозуміло, що…
Натомість щоразу повторюйте:
– Ти у мене найрозумніший, найуважніший, най…
– Мені так добре і легко з тобою.
– Ти завжди розумієш мене з півслова.
– Я така вдячна тобі за…
– Молодець, що пам’ятав про те, що… 
– Ти найрідніша для мене людина.
– Мені б нічого не вдалося без твоєї підтримки/розуміння/допомоги.
Постулат №11
Іноді, коли в обох хороший настрій, намагайтеся обговорити спільні претензії (спокійним тоном та в доброзичливій формі). Поясніть одне одному, чому так трапляється, щоб надалі не ображатися. Усі подружні суперечки можна залагодити, якщо ви намагатиметеся бути тактовними. Ніколи в запалі не говоріть те, що накипіло. Зайве слово може надовго залишитись прихованою образою. Та й подумайте, якщо ви кохаєте одне одного, то навіщо так часто вдаватися до сварок та суперечок?!
Постулат №12
Коли народиться немовля, не звертайте свою увагу лише на нього. Адже коханий також потребує вашої прихильності. Не вимагайте від чоловіка активного прояву батьківських почуттів. Кожна жінка ще з дитинства прагне стати матір’ю, у протилежної статі батьківські почуття прокидаються набагато пізніше. Деякі чоловіки й одружуються лише після сорока років, бо нарешті захотіли дитину. Це потрібно обов’язково враховувати в подружніх взаєминах. Не нарікайте, якщо чоловік мало цікавиться дитиною. У нього немає сентиментальних жіночих почуттів. На жаль…
Постулат №13
Щоб зберегти психологічне здоров’я сім’ї, важливо, щоб кожен із подружжя мав індивідуальність. Тому не завжди корисно увесь свій вільний час проводити разом удома. Гармонія полягає в тому, що кожен має власне захоплення, та водночас є цікавим співрозмовником, добрим другом та коханою людиною.
Постулат №14
Для чоловіка є особливо болючим питання сексу. Щойно ви обмовитеся, що він не задовольняє вас у сексуальному плані, – це стане для нього невиліковною раною. Іноді образа чоловічого ЕГО навіть спонукає його до зради. Тому будьте тактовними у висловлюваннях еротичного характеру. Навіть якщо у вас якісь негаразди – все можна спокійно обговорити чи звернутися за допомогою до фахівця.
Постулат №15
Щоб зберегти яскравим багаття сімейного вогнища, ви мусите мати мудрість царя Соломона. Адже впертість вашої другої половинки часом може зруйнувати ваші річні напрацювання. У складних питання коханого потрібно обходити з тилу. У пригоді стануть вислови на зразок: «ти маєш рацію, але, можливо, ми спробуємо…», «пригадуєш, ти говорив… я теж гадаю, що це найкращий варіант». Коли чоловік відчуває вашу підтримку, то погоджується на поступки.
Ви правильно застосували наші поради, якщо через декілька десятків років коханий скаже вам: «Я кохаю тебе… Кохаю за кожну краплину ранкової кави, яку я випиваю, за кожен нічний дотик та ранковий поцілунок, за найменше звертання та найкоротший погляд, спрямований у мій бік. Я кохаю усе те, що є твоїм відображенням у цьому світі та в моєму серці.
Я люблю життя за те, що наші шляхи перетнулися. Рано чи пізно це трапилося – судити не нам! Головне – кінцеве призначення, чи не так?!
І, мабуть, треба дякувати найвищій силі за кожну мить радості, яку ми проживаємо пліч-о-пліч… Просто прожити все разом. Усе навпіл і в кожного вдвічі більше – це ж так прекрасно…»


Джерело http://kuper9.io.ua/
Що має знати ідеальна дружина? Що має знати ідеальна дружина? Reviewed by Світові вісті on 11:45 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.