Користь насіння льону для жінок та його лікувальні властивості


Користь насіння льону для жінок помічена не тільки лікарями, а й дієтологами і косметологами. Саме в льняному насінні укладена сила, яка допомагає жіночому організму протистояти віковим змінам і дії негативних проявів ззовні.
Ми звикли, що льон це тканина, яка використовується для пошиття одягу та постільної білизни високої якості. Але льон дуже давно використовується в їжу, про це знайдені згадки з Стародавньому Вавилоні. На Русі теж вживали лляне насіння, його перемелювали на борошно, з якого пекли коржі, чавили олію, яка має унікальні лікувальні та косметичні властивості.
Корисні і лікувальні властивості насінння із льону
Насіння льону, звичайно ж рекомендують до вживання для лікування і зміцнення організму, не тільки жінкам, а й чоловікам.
Лляне насіння дуже широко застосовують, особливо останнім часом, для очищення від зашлакованості і калових каменів кишечника. Чистий кишечник — це легкість, здорова шкіра і хороший імунітет. Очищає лляне насіння не тільки кишечник, воно м’яко чистить весь організм, виводячи токсичні речовини, шкідливий холестерин і важкі метали.


Медичні працівники рекомендують вживати в будь-якому вигляді насіння льону:
При серцево-судинних порушеннях;
При різних порушеннях і серйозних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, колітах, запорах, виразках;
Гастритах;
При утворенні атеросклеротичних бляшок;
Після важкої перенесеної хвороби, операції, загальної слабкості, як зміцнювальний організм засіб;
Для стабілізації нормального рівня цукру в крові, попередження розвитку цукрового діабету.
Як вживати насіння з льону
Чим же саме лляне насіння так корисне для жінок:
Лігнани, речовини просто унікальні, протигрибкові, противірусні, антибактеріальні, це тільки частина ефектів дії їх на організм. Це ще й антиоксиданти. Але саме для жінок ці речовини, які містяться в основній оболонці насіння, допомагають організму протистояти раковим пухлинам молочної залози.
Поліненасичені жирні кислоти, Омега 3, Омега 6 і Омега 9, позбавляють нас від холестерину, попереджають хвороба Альцгеймера і запалення суглобів. Вони допомагають в період вагітності, підтримують організм матері і плоду.
Розчинна клітковина, знахідка для повних жінок. Потрапляючи в шлунок вона піддається обробці і розщепленню корисними бактеріями, що містяться в нормальній мікрофлорі. таким чином відчуття ситості довго не покидає і знижується потреба їсти багато і часто.
Вітамін F, який наш людський організм не виробляє. Вітаміни Е і А в великій кількості. Адже саме вони важливі для квітучого вигляду, молодої і пружної шкіри, блиску здорового волосся, уповільнення старіння жінки.
Насіння льону допоможе при лікуванні хвороб легенів, як додатковий засіб. Вони добре знижують кислотність, хворим на гастрит з підвищеною кислотністю потрібно хоча б три рази в тиждень включати їх в меню.
Воно позбавляє шкіру від прищів, фурункулів і інших вогнищевих запалень, робить шкіру обличчя чистою і рівною, за умови постійного його застосування в якості компресів і примочок.
Насіння льону відмінний постачальник в жіночий організм гормонів фітоестрогенів, вони відповідають за нормальне самопочуття перед і під час критичних днів. Знижується не лише біль, але і дратівливість і плаксивість через дрібниці.


Вагітним і годуючим мамам особливо корисне насіння для благополучного розвитку плода, в період лактації лляне насіння допомагає виробляти більше молока.
Дуже часто жінки страждають запальними захворюваннями сечостатевої системи. І тут на допомогу знову прийде це маленьке насіння, воно прибираює запалення, знижує біль при циститі, швидко відновлюють всі функції.
Лляне насіння для жіночої краси
Якщо постійно приймати насіння льону всередину, причому, в будь-якому вигляді, можна уповільнити процеси старіння. Шкіра стане чистою, рівною і підтягнутою.
Насіння можна перемолоти і додавати як основний компонент в омолоджуючі маски, але не тільки шкіру обличчя вони роблять красивими. Для волосся є маски з вражаючим ефектом, які стимулюють ріст, роблять волосся густим і блискучим, прибирає лупу і свербіж.
Маски для обличчя з лляним насінням:
Пару ложок залити підлогу склянкою окропу і поставити на водяну баню нудитися під кришкою, протягом 15 хвилин. Потім відцідити через сито вийшла рідина. Її можна наносити на обличчя в чистому вигляді або додавати ефірні масла, в залежності від типу шкіри. Перемолоти блендером жменю лляного насіння, запареного окропом в кашку, додати ложку сметани і меду. таку маску можна тримати 30-40 хвилин, вона підійде для схой і обвітреною шкіри в період холодів, а так само відмінно підтягне і прибере дрібні зморшки.


Маска для волосся з насінням льону:
Дві ложки насіння запарити окропом, 1 стакан, подрібнити блендером до в’язкого стану. Цю суміш розподілити по всьому волоссю рівномірно, надіти пакет або шапочку на голову і тримати маску близько години, волосся потім не мити.
Насіння з льону для зняття набряків
Воно стимулює роботу нирок і допомагає при лікуванні набряків після клімаксу, при вагітності і після пологів. Так само проходять набряки, викликані ожирінням і серцево-судинними захворюваннями.
Лляне насіння для схуднення
Ця тема особливо хвилює жінок і прийом в їжу насіння як не можна до речі допоможе, причому швидко і м’яко.
Рецепти схуднення:
Лляне насіння з кефіром
1 тиждень — чайна ложка подрібненого насіння і півсклянки кефіру;
2 тиждень — 2 чайних ложки насіння і півсклянки кефіру;
3 тиждень — 3 чайних ложки насіння і півсклянки кефіру.
П’ється натщесерце. Одночасно потрібно дотримуватися дієти, не їсти вуглеводну, жирну і копчену їжу.
Кисіль з лляного насіння
На 2 ложки насіння береться літр окропу, заварюється в термосі на 2 години, п’ється після проціджування до їжі за 1 годину по половині склянки.

Протипоказання в застосуванні лляного насіння
Якщо Ви збираєтеся почати прийом лляного насіння для очищення кишечника або зниження маси тіла, варто пройти консультацію на предмет протипоказань, так як насіння в деяких випадках можуть нашкодити і викликати зворотну дію.
Холецистит
Панкреатит
Камені в нирках і жовчному міхурі
Здуття живота
Постійний метеоризм
Запалення в кишечнику і пронос
Під наглядом фахівця приймати насіння льону в наступних випадках:
При діабеті. Насіння добре знижує цукор, але одночасно псує дію лікарських засобів, життєво необхідних діабетикам.
При вагітності. Лляне насіння підвищує м’язовий тонус матки, що може викликати передчасні пологи.
При годуванні груддю. Насіння льону може різко підвищити гормон естроген, так що Ви повинні його постійно контролювати.
При поганому згортанні крові. У деяких випадках лляне насіння стає винуватцем зниження згортання, тому потрібно приймати його з обережністю тим, у кого виникають ці проблеми.


Як вибрати і зберігати лляне насіння
Лляне насіння можна знайти в продажу розсипом або в упаковках. Воно продається і в магазинах, і на ринках, і в аптеках. Звичайно ж, надійніше купувати його в аптеках, хоча і там іноді не можуть перевірити якість продукту. Хороше насіння глянцеве, блискуче, рівне, добре розсипається і не склеюється. Приємно пахне і має смак масла і насіння. Зберігатийого потрібно в сухому місці, не на світлі, закриті упаковки можна зберігати рік з моменту виготовлення (дивіться дату на упаковці), розкриту пачку потрібно використовувати протягом місяця.
Відео: Лікування насінням льону
Ось таким є унікальним насіння з льону. Читайте наш сайт Сільське господарство та Садівництво і будьте в курсі нових корисних порад.

Джерело http://www.xpert.com.ua/
Користь насіння льону для жінок та його лікувальні властивості Користь насіння льону для жінок та його лікувальні властивості Reviewed by Світові вісті on 16:32 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.