Кімнатні рослини


Причин появи в наших оселях вазонів з кімнатними рослинами велика кількість. Для одних це ефектне доповнення до дизайну інтер’єру, для інших – необхідний природний очищувач повітря. А багато розводять кімнатні рослини тому, що не можуть інакше, люблячи і плекаючи їх як дітей.
Всі кімнатні квіти можна поділити на кілька видів:
Декоративно-квітучі
Декоративно-листяні
Сукуленти
Плодові
Нижче наведено список найбільш популярних кімнатних рослин з фото і назвами.
Декоративно-квітучі кімнатні рослини (фото і назви)
До цій групі, мабуть, ставитися найбільша кількість рослин. Відрізняються вони не тільки красою квітів і тривалістю їх цвітіння, але і періодом цвітіння і тривалістю життя.
Сьогодні в цій групі належне місце займають умовно кімнатні квіти садові рослини, які вирощуються у вазонах і підносяться замість букетів. У першу чергу до них відносяться первоцвіти. На жаль, такі рослини недовговічні і після цвітіння впадають у сплячку. Але при належному догляді їх кореневу систему можна зберегти і восени висадити у відкритий грунт.
Гіацинт


Красивий, нев’янучий кілька тижнів, квітка воліє сонячне світло, помірний полив і прохолоду. Заводячи гіацинт в будинку, слід пам’ятати, що він володіє сильним запахом, може викликати головний біль.
Крокус


Милі ніжні первоцвіти всіляких забарвлень потребують рясному поливі, додатковому освітленні, посиленому харчуванні.
Примула


За різноманітністю кольору, його насиченість є гідною конкуренткою навіть королеви квітів – троянди. Невибагливість у відході, тривалість цвітіння примули по достоїнству оцінені любителями кімнатного квітникарства.
Хризантеми
Чудово себе почувають в умовах квартири осінні хризантеми. Сьогодні виведено велику кількість низькорослих сортів. Це невеликий, компактний кущик, який органічно впишеться в будь-підвіконня. Величезна колірна гамма, невимогливість у догляді швидко знайшли своїх шанувальників серед любителів кімнатного садівництва. Ці хризантеми універсальні – у літній період їх можна виставляти на балкон або терасу. А деякі секрети садівників дозволять змусити цвісти хризантеми з середини літа.


Всіма улюблені за красиві квіти кімнатні рослини можна поділити на дві групи, що відрізняються періодом цвітіння. Більшість з них розпускає свої бутони в літній час. Підібравши декілька вазонів з зимнецветущими рослинами можна зробити свій зелений куточок квітучим цілорічно. Слід тільки пам’ятати, що кожна рослина вимагає особливого догляду і мікроклімату. Тому необхідно підбирати найбільш гармонійні квіти, щоб вони не тільки не стримували один одного, але віддавали однакову перевагу температурі, поливу і сонячного світла.
Сонцелюбиві красивоцветущие кімнатні рослини (фото і назви):
Антуріум


Гіппеаструм


Гібіскус


Сенполія (фіалка)


Кімнатна Герань (пеларгонія)


Спокійно ставиться до прямих сонячних променів. Але не варто піддавати постійному їх впливу. При недоліку світла пеларгонія втрачає листя, негарно заголяя стебло. Належить до лікарських рослин.
Орхідея


Орхідеї досить вимогливі до температурного режиму і поливу. Досвідчені рослинники рекомендують починати з сортів простіше. Але якщо перший квітка прижився в будинку, мікроклімат ідеально підходить не тільки для його зростання, але і цвітіння, то гарантована відданість йому на все життя.
Клівія


Віддає перевагу розсіяному сонячному світлу. Страждає від надлишку її, так і від недоліку. В іншому досить не вимоглива рослина, непогано переносить недолік вологи в грунті та повітрі.
Тіньовитривалі квітучі кімнатні рослини (фото і назви):
Бальзамін


Жасмин


Азалія


Досить примхлива, вимоглива рослина, але при належному догляді радує щедрим цвітінням тривалий час. Погано переносить прямі сонячні промені, що комфортно відчуває себе в півтіні. На літній період бажано виносити на свіже повітря, захищаючи від протягів. Податливі стебла дозволяють формувати з азалії бонсай, що успішно практикується на її батьківщині – в країнах Південно-Східної Азії, Китаї, Японії.

Декоративно-листяні кімнатні рослини (фото і назви)
До цієї групи відносяться не тільки нецветущие рослини, але і мають не надто привабливі квіти. Деякі з них, бегонія наприклад, можуть мати декоративно-квітучі і декоративно-листяні сорту. У декоративно-листяних рослин не так явно виражений період спокою, коли вазон з квіткою являє собою не дуже красиве видовище. Те, що рослина не цвіте – не означає, що йому не потрібен догляд. Деякі з них дуже примхливі. За зовнішнім виглядом декоративно-листяні рослини можна поділити на кілька груп:
Плетисті:
Традесканція


Невибаглива, легко розмножується квітка прийшов до нас з тропічних лісів Американського континенту. Ліани традесканції швидко ростуть, їх використовують для оформлення стін, віконних прорізів. У зимових садах, оранжереях, вони швидко покривають всю поверхню землі гарним килимом з яскравих блискучих листя.
Пряморослі:
Пуансетія


Завдяки своїм дивовижним прицветникам, що нагадує зірки, цвітіння в переддень різдва пуансетія отримала назву «Різдвяна зірка». Щоб рослина зацвіла саме до свята, необхідно дотримуватися кількох нескладних правил догляду за ним, регулюючи тривалість освітлення і полив.
Кротон


Ефектна рослина належить до виду молочайних, виділяють білий сік при пошкодженні. У кімнатних умовах виростає не вище метра, хоча в природі досягає трьох метрів. Красивий колір листя змінюється з віком. Любить хороше освітлення і теплі приміщення.
Бегонія Бауера (тигрова)



Джерело http://remontu.com.ua/
Кімнатні рослини Кімнатні рослини Reviewed by Світові вісті on 08:47 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.