Увага! До України насувається епідемія кору!!!

На Україну чекає епідемія кору. Такі невтішні прогнози дають інфекціоністи, передає Корупція Інфо.


Різке зростання хворих реєструють поки що в двох областях – Одеській та Івано-Франківській. Але враховуючи швидке поширення вірусу, кажуть, за два-три тижні, кір може дійти до інших регіонів. Останній сплеск захворювання був у 2012 році. Тоді від недуги померли три людини. Єдиний надійний захист – вакцинація.
Спалах кору нині в Івано-Франківській області. Там щодня фіксують до п'яти звернень із підозрою на кір. Медики кажуть про 140 людей, які вже захворіли. Для порівняння, торік у регіоні перехворіло лише восьмеро.
Лікар-імунолог обласної дитячої лікарні Галина Бенько каже: «Батьки йдуть до сімейних лікарів, педіатрів, тому що дитина має високу температуру і починає кашляти. І тут, відповідно, починається аналіз крові, при необхідності рентген-знімок. А на четверту добу починається висипання. Діагноз – на лице. Тоді зрозуміло стає, що це кір.
Небувалими темпами хворіють на кір і в Одесі. Серед пацієнтів як діти, так і дорослі.
Анна Луньова, головний педіатр Одеси, каже: «Підтверджених діагнозів 109. 70% це діти. Приїдуть туристи. Ще нам кору привезуть».
Першу дитину з підозрою на кір уже шпиталізували до інфекційного відділення столичної лікарні. Два-три тижні може бути достатньо для спалаху хвороби і в інших містах. Вірус кору поширюється швидше, ніж грип під час епідемії. Кашель, нежіть, висока температура до 40 градусів – типові ознаки. Пізніше з'являється висип. Спочатку на обличчі, потім на тулубі й ногах.
Головний позаштатний інфекціонист Києва Віталій Євтушенко пояснює: «Це найбільш тяжка інфекція. І летальність вона дає. Багато хворих помирає від цієї інфекції».
Запалення мозку, легень та сліпота – це не єдині наслідки цієї хвороби. Єдиний захист від кору – своєчасне щеплення. Нині в Україні більш як півмільйона доз вакцини. Медики зауважують, що переносити щеплення на кір пацієнти можуть по-різному – це індивідуально. Влітку МОЗ розраховує закупити ще стільки ж. 
Спалахи кору реєструють кожні 5 років. Медики пов'язують це із низьким рівнем вакцинації. Приміром, за останнє десятиріччя від кору в Україні щепили не більше 13% дітей на рік.
Оксана Сивак, заступник міністра охорони здоров'я, розповідає: «По Одесі ми маємо повний аналіз. Фахівці нам підтвердили – 61 людина не має жодного щеплення. А у 16% відсутні дані про щеплення. Тобто вони не можуть сказати чи отримали вони щеплення, чи ні.
Ми є загрозою не лише для себе. Ми є загрозою для всієї Європи. Тому що, починаючи від Камчатки до Європи 50% невакцинованих дітей живуть в Україні. Ми стали вже світовою проблемою.
Роблять щеплення в рік та шість років. Загалом двічі. Але цього, кажуть лікарі, достатньо на все життя. Тим, хто жодного разу не вакцинований, радять піти і зробити щеплення якомога швидше.

Джерело http://korupciya.com
Увага! До України насувається епідемія кору!!! Увага! До України насувається епідемія кору!!! Reviewed by Світові вісті on 02:07 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.