Існує 5 сценаріїв виходу Британії з ЄС, – The Guardian


Авторитетне британське видання The Guardian назвало 5 можливих сценарій виходу Великобританії з ЄС, розташувавши їх у порядку від найбільш до найменш вірогідного.
Про те, як може відбутися "розлучення" Великої Британії та Європейського Союзу, йдеться у щотижневому огляді іноземної преси від Наталії Лебідь для сайту "24".
Авторка посилається, зокрема, на британську The Guardian, котра побачила п'ять ймовірних варіантів розвитку подій.
Сценарій номер один – це обіцяний Терезою Мей "жорсткий" Brexit. Однак, пише The Guardian, економічні збитки за такого розвитку подій є надто значними, тож "політична підтримка подібної гри – гри з високими ставками – просто відсутня". Ті, хто сяде в Брюсселі за стіл перемовин з представниками ЄС, не повинні тримати пістолет, приставлений до скроні власної країни,
– підкреслює видання, яке цитує Лебідь.
Сценарій номер два – "м'який" Brexit. Тобто вихід з Євросоюзу, але з тими опціями, котрі задовольнять і Лондон, і Брюссель. Наприклад, із розумними компромісами в еміграційному питанні та із можливістю залишитися в одному ринку.
Третій сценарій – "хаос і катастрофа Brexit". Журналісти The Guardian вказують на те, що не лише Британія здатна виставляти Євросоюзу категоричні вимоги. Зворотній процес не виключений також. Брюссель може "легко покинути Терезу Мей або будь-якого іншого британського прем'єр-міністра із вибором між відсутністю угоди та поганою угодою". Тобто, що називається, вмити руки і спостерігати ситуацію збоку, не намагаючись достукатися до здорового глузду своїх візаві.
Четвертий сценарій – членство в EFTA (Європейській асоціації вільної торгівлі). Комерційно необхідний, але малоймовірний варіант розвитку подій, згідно із яким Британія виходить з ЄС, проте залишається в Європейській економічній зоні.
І, нарешті, сценарій номер п'ять. "Ще є шанс, що британський електорат буде сигналізувати з приводу більш фундаментального переосмислення Brexit", – зазначає The Guardian. Знаряддям для такого переосмислення може стати другий референдум з приводу виходу Британії з ЄС.
Якщо британські парламентарі повернуться з Брюсселя без всеосяжної угоди про вільну торгівлю, цілком можливо, що новий парламент міг би включити це (другий референдум) до порядку денного,
– говориться у статті.
Повну версію публікації читайте тут: Коли вийти складніше, ніж увійти: як Британія покидає ЄС

Джерело: 24 Канал
Існує 5 сценаріїв виходу Британії з ЄС, – The Guardian Існує 5 сценаріїв виходу Британії з ЄС, – The Guardian Reviewed by Світові вісті on 11:50 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.