Чому не цвіте петунія влітку на балконі


Проблеми з цвітінням петуній спостерігаються в основному у рослин представників, тобто тих, які вирощуються вдома або на балконі. Якщо придивитися до тих рослин, які ростуть у відкритому грунті, то практично всі вони рясно і красиво цвітуть. Квіти ж в горщиках мають колір лише в тих випадках, якщо ємності, в які вони посаджені, широкі і глибокі.
Варто пам’ятати, що петунії добре себе почувають лише у великій кількості землі, тому якщо ви бажаєте бачити у себе на балконі рясноквітучі рослини, то висаджують по одному черешку в ємності не менше п’яти літрів.
Якщо петунії вже посаджені у невеликі горщики, а кількість самих бутонів дуже маленька, то і тут є вихід. В першу чергу дочекайтеся, коли рослина зацвіте. Далі, коли кількість квітів буде більшою, ніж бутонів, обріжте їх стебла на третину, вийміть квітка з горщика і обріжте наполовину коріння. Візьміть горщик в два рази більше попереднього і посадіть петунію в свіжу землю. Поставте горщик в затінене місце на тиждень, попередньо підгодувавши рослину (для підгодівлі можна використовувати, наприклад, «Монофосфат» або «Акварин»), а по закінченні часу переставте на сонячне.
Досить сильно на ріст і утворення нових бутонів впливає догляд за петунією. Щоб рослина довго і рясно цвіла, необхідно регулярно виконувати наступні гігієнічні процедури:
якщо квітка витягується і має мало бічних стебел, то треба відщипнути верхівку найбільш довгих пагонів;
необхідно щодня видаляти прив’ялі квіточки, причому разом з квітконосами (якщо цього не робити, то рослина буде віддавати всі свої сили на зав’язування насіннєвих коробочок);
обов’язково прибирати пожухше листя, особливо в нижній частині;
вчасно своєчасно поливати і підгодовувати. Петунії люблять рясний полив і погано переносять нестачу вологи.
Взагалі, ці квіти дуже люблять тепло і світло, оптимальна температура для їх вирощування — 25 градусів, однак і 30 градусну спеку вони переносять непогано. Якщо петунія не цвіте, то перегляньте саме ці умови, при необхідності утепліть балкон і встановіть штучне освітлення.


Джерело http://cikavosti.com
Чому не цвіте петунія влітку на балконі Чому не цвіте петунія влітку на балконі Reviewed by Світові вісті on 06:01 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.