Масові протести та сутички спалахнули внаслідок смертельної пожежі в Лондоні


У Лондоні сотні людей вишли на стихійні демонстрації у зв'язку з гучною пожежею у багатоповерхівці Grenfell Tower.
Як повідомляє BBC, протестувальники перш за все висловлюють невдоволення діями влади та вимагають пояснень щодо причин загорання.
Зазначається, що під час протестних заходів декілька десятків осіб увірвалися до будівлі муніципалітету Кенсінгтона та Челсі, у віданні якого перебуває згоріла будівля, з вимогою негайно надати допомогу жертвам пожежі
Щоправда поліція, яка прибула, встановила заслін, щоб люди не змогли пройти далі.
Крім того, мітингувальники зібралися біля громадського центру, в якому прем'єр-міністр Тереза Мей проводила зустріч із постраждалими від пожежі. Протестувальники кинулися до входу в центр, де, незважаючи на заклики організаторів акції до спокою, сталися сутички.
Водночас лунали вигуки "справедливість для Гренфелл", а також антиурядові гасла "Мей у відставку" та "Твої руки – в крові".
Також кілька сотень людей зупинилися перед головною будівлею BBC у центрі Лондона з плакатами "Справедливість для Гренфелл", провели хвилину мовчання в пам'ять про загиблих, після чого рушили далі.
Мітинги відбулися і біля резиденції прем'єр-міністра на Даунінг-стріт.
Нагадаємо, уночі проти 14 червня сталася пожежа в багатоповерхівці в Лондоні, яка тривала понад добу. Вогонь миттю охопив усю будівлю, в якій перебували кілька сотень людей.
До слова, вже ідентифікували першу жертву – нею виявився біженець із Сирії Мохаммед Алхаджалі. Під час пожежі він перебував на 14 поверсі та упродовж двох годин чекав у квартирі, поки його врятують. Крім того, Мохаммед постійно був на телефонному зв'язку з одним із своїх сирійських друзів і намагався зв'язатися зі своєю родиною.

Джерело http://24tv.ua
Масові протести та сутички спалахнули внаслідок смертельної пожежі в Лондоні Масові протести та сутички спалахнули внаслідок смертельної пожежі в Лондоні Reviewed by Світові вісті on 18:34 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.