Україна об’єднала свою енергосистему з європейською (ВІДЕО)


Про приєднання української енергосистеми до європейської в єдине ціле заявив голова «Укренерго» Всеволод Ковальчук. За його словами, це передбачає глобальну модернізацію ринку електроенергії України.
Новину повідомляє «Преса України».
«Угода про умови приєднання сьогодні підписана у Брюсселі під час Генеральної Асамблеї об'єднання операторів систем передачі електроенергії ENTSO-E. Ми стаємо на шлях, з якого Україна не має схибити. Кілька років спільної роботи Уряду, НКРЕКП, Міненерговугілля, Укренерго та енергогенеруючих компаній попереду. Проект дорожньої карти вже розроблено, всі вимоги до модернізації нашої енергосистеми містяться в угоді. Приєднання разом зі впровадженням нового закону про ринок електроенергії дозволить об'єднати ринки з сусідніми країнами, дасть справжню конкуренцію, поборе монополії», – зазначив він.
Окрім того, Ковальчук повідомив про зустріч вранці 28 червня із віце-президентом Єврокомісії Марошем Шевчовичем.
«Говорили про можливості майбутньої інтегранції ринків, про нові виклики перед енергетикою Європи, про енергетичний мікс, про впровадження нової моделі енергоринку в Україні, в тому числі про анбандлінг в електроенергетичному секторі та реформу корпоративного управління Укренерго», – написав він.
Нагадаємо, Латвія, Литва та Естонія домовилися про те, що підключаться до енергомереж Евросоюзу. Свої комунікації для цього готова надати Польща. Раніше країни Балтії живилися від російських енергомереж.

Джерело http://uapress.info
Україна об’єднала свою енергосистему з європейською (ВІДЕО) Україна об’єднала свою енергосистему з європейською (ВІДЕО) Reviewed by Світові вісті on 00:20 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.