Замість медреформи українці отримають платну медицину, – Хомутиннік



Про це заявив голова депутатської групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутинник
"В документі немає відповідей на основні питання – яким чином буде надаватися спеціалізована медична допомога, які будуть розроблені реальні механізми захисту інтересів пацієнтів? Запропонований в уряді механізм фінансування медпослуг і лікарських препаратів явно не сприяє збереженню здоров'я людей і розвитку української медицини, а лише вводить платні медичні послуги. Держава гарантує лише екстрену та первинну медичну допомогу (консультацію сімейного лікаря або терапевта). За подальшу допомогу, при необхідності, пацієнтам доведеться платити з власної кишені. В результаті, для багатьох українців медицина стане недоступною – адже, якщо у пацієнта немає грошей, то для нього не буде і спеціалізованої медичної допомоги", – підкреслив він.
"Депутати нашої групи брали участь у робочих групах по розробці концепції медичної реформи. Ми наполягали на ряді позицій, які в підсумку в Міністерстві охорони здоров'я враховані не були. Ми пропонували, щоб медичну допомогу вагітним жінкам і дітям у повному обсязі гарантувала держава. Також важливо ввести поняття "медичні субсидії" для пенсіонерів та соціально незахищених верств населення, у яких просто немає коштів на оплату медичної допомоги, – подібні механізми вже успішно працюють в Канаді, Болгарії, Швейцарії. Медична реформа в Україні необхідна. І ми закликаємо колег по парламенту не голосувати за так звану медреформу уряду в запропонованому вигляді у другому читанні", – додав Хомутиннік.

Джерело https://ukr.media
Замість медреформи українці отримають платну медицину, – Хомутиннік Замість медреформи українці отримають платну медицину, – Хомутиннік Reviewed by Світові вісті on 05:06 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.