Макрон поставив на місце Путіна у питанні княжни Анни Київської


Королева Анна Ярославна належить спільній історії Франції і України.
Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон на брифінгу з президентом України Петром Порошенком у Парижі, повідомляє "Укрінформ".
"Хочу сказати, що між нашими країнами є дуже глибока історія. І ви цьому присвятили деякий час, щоб віддати належне Анні Київській (так у країнах Західної Європи називають Анну Ярославну. - Gazeta.ua). Ви розповіли, наскільки важлива ця історія XI-го століття, наскільки вона глибоко торкається наших давніх відносин", - сказав Макрон.
29 травня під час виступу у Франції президент РФ Володимир Путін назвав київську княжку Анну Ярославну "русской". Заявив, що французько-російські стосунки почалися з її шлюбу з Генріхом I 1051 року.
Анна Ярославна (також у країнах Західної Європи відома як Анна Київська; близько 1032 - після 1075) - середня донька великого князя Київського Ярослава Мудрого та його другої дружини Інгігерди (Ірини) - доньки короля Шотландії і Швеції.

Джерело gazeta.ua
Макрон поставив на місце Путіна у питанні княжни Анни Київської Макрон поставив на місце Путіна у питанні княжни Анни Київської Reviewed by Світові вісті on 06:30 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.