Війна, інфляція чи зарплати: українці розповіли про найважливіші проблеми


Війна на Донбасі, низькі зарплати та пенсії, а також ріст цін на комунальні послуги – ось три головні проблеми на думку українців. І три чверті з них переконані, що справи в країні не розвиваються в правильному напрямку.
Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" у травні 2017 року.
Зокрема, війну на Донбасі найважливішою проблемою вважає більше половини опитаних (53%). Ще майже половина серед ключових проблем назвала низький рівень зарплат і пенсій (47%) та підвищення цін на комунальні послуги (45%). Третину українців хвилює інфляція, кожного четвертого – хабарництво та корупція у владних ешелонах, а також безробіття. Загалом респонденти могли обрати не більше трьох відповідей.
Що цікаво, в аналогічному опитуванні у липні 2016 року найбільшою проблемою для українців був ріст тарифів (70%).
Кожен другий респондент назвав війну на Донбасі однією з найбільших проблем України
76% опитаних вважає, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, і лише 13% – у правильному. До речі, більш позитивно оцінюють ситуацію в країні на Заході країни та молодь. Політичні вподобання також промовисті – позитивно ситуацію оцінюють симпатики "Блоку Петра Порошенка" (62%), натомість серед прихильників "Опозиційного блоку" 92% переконані, що справи розвиваються в неправильному напрямку.



Джерело: 24 Канал
Війна, інфляція чи зарплати: українці розповіли про найважливіші проблеми Війна, інфляція чи зарплати: українці розповіли про найважливіші проблеми Reviewed by Світові вісті on 11:10 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.