Злочинні закони 16 січня повертаються


Сьогодні Верховна Рада може розглянути законопроект №6688 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері». Документ був зареєстрований в парламенті 12 липня. І в порушення норм Регламенту ВР включено до порядку денного на наступний день – 13 липня


До чого такий поспіх? Що спонукало депутатів порушити закон – наплювати на норми Регламенту?
Законопроект №6688 – точна копія №6676. Різниця лише в складі авторів. Норми обох документів пропонують до рішення суду блокувати неугодні сайти, зобов'язати операторів, провайдерів за свій рахунок закупити обладнання для виведення ресурсів в оффлайн. А також штрафувати учасників телеком-ринку не тільки за межі не блокування сайтів, а за цілий ряд «злісних» порушень. Наприклад, 1% річного доходу оператора, провайдера – штраф за відсутність протягом першого дня перевірки НКРЗІ уповноваженого представляти інтереси компанії.
Перший законопроект зареєстрували в Раді 10 липня, намагалися розглянути його через два дні. Не склалось. Багато депутатів проголосували проти включення його до порядку денного.
Глава РНБО Олександр Турчинов тут же назвав їх співучасниками кіберзлочинів: "Депутати, Які НЕ голосували за захист власної країни, прикриваючи свої деструктивні дії та бізнес-захоплення пустимо популізмом и демагогією, є співучасниками кіберагресії проти України. Депутати, які працюють декілька днів на місяць, мабуть, дуже втомлені, і з наступного тижня йдуть у кількамісячну чергову відпустку. Вчора снавіть не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави».
Погроза подіяла: №6688 включили до порядку денного.
Співавтори №6688 – депутати Тетяна Чорновол ( "Народний фронт"), Іван Винник (ХПСШ) і Дмитро Тимчук ( "Народний фронт").
Раніше перший заступник Глави фракції партії «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявив, що з державного бюджету можуть виділити кошти на кредитування інтернет-провайдерів. А саме на покупку ними спеціального обладнання для фільтрації трафіку. Щоб його придбати провайдеру необхідно 1,2 – 1,5 млн дол.
Віце-президент УСПП, голова Комісії з питань науки та ІТ Іван Пєтухов перед голосуванням відправив звернення народним депутатам:
– Шановний народний обранець! Не зважаючи на грубе порушення Регламенту Верховної Ради України на її розгляд винесено, підготовлений з кальки злочинних законів від "16 січня", нашвидкоруч підготовлений напередодні 12 липня ц.р. з цинічно-близькозвучною назвою проект Закону "про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері" №6688 від 12.07.17р!
Новація цього проекту Закону має на меті повернення до хибних злочинних практик режиму Януковича від 16 січня 2014 (до речі відмінених Революцією Гідності), зокрема щодо покладення на НКРЗІ повноважень з контролю за інформаційними ресурсами та їх позасудове блокування, створення на його базі органу на кшталт російського «Роскомнадзор» підпорядкованому Президенту, а також запозичення правових норм агресора та запровадження практик тоталітарних країн, зокрема держави агресора-Росії, Північної Кореї тощо.
Реанімація таких новацій є не прийнятною і вже неодноразово була засуджена громадянами України та спричинила Майдан!
Вкотре розраховуємо на Ваше розуміння та звертаємося з проханням відхилити вищезазначені ініціативи.

Джерело http://korupciya.com
Злочинні закони 16 січня повертаються Злочинні закони 16 січня повертаються Reviewed by Світові вісті on 02:30 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.