Тільки сьогодні ви можете дізнатися свою долю.


День Петра і Павла, що відзначається православними християнами 12 липня, мав для українців не тільки суто релігійне значення; в цей день "середини літа" зозуля замовкала, і на питання: "скільки років мені залишилося жити?" – вона відповідала мовчанням

Про це розповів етнограф Анатолій Ципко.
За його словами, в Україні було прийнято називати це свято "На Петра", і він був пов'язаний з "спостереженнями за долею". Етнограф пояснив: мова не йшла про гадання, а про "вісницю долі – зозулю".
"Зозуля вважалася природними "годинами". До Петра і Павла зозуля кувала. Їй можна було задати відоме питання:" Зозуля, зозуля, скільки років мені залишилося жити? "Весь цей час зозуля активно відгукувалася на такі питання, але в цей день вона замовкала ", – пояснив Ципко.
"Це означало, що зупинявся" відлік часу ". З цього моменту більше ніхто не міг дізнатися свою долю. У людини більше не було можливості дізнатися з природного середовища міру свого тимчасового подальшого перебування", – додав етнограф.

Джерело http://korupciya.com
Тільки сьогодні ви можете дізнатися свою долю. Тільки сьогодні ви можете дізнатися свою долю. Reviewed by Світові вісті on 04:44 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.