У США готується великий подарунок Путіну щодо України


Департамент торгівлі США ухвалив два важливих рішення, які загрожують економічній і геополітичній стабільності в Україні, а виграє від цього російська компанія ТМК, яка належить російському олігарху та другу президента РФ Володимира Путіна – Дмитру Пумпянському.
Про це пише президент North American Interpipe Деніел Валк у статті для аналітичного центру Atlantic Council, передає "Дзеркало тижня"
У матеріалі нагадується, що в 2014 році, коли Україна почала боротися з агресією Кремля, Комісія США з міжнародної торгівлі та Департамент торгівлі ухвалили рішення про запровадження антидемпінгового мита на імпорт сталевих труб, які використовуються в нафтовидобувній галузі. Однак, через надзвичайні обставини в Україні, Департамент торгівлі у вересні 2014 року уклав угоду про призупинку дії антидемпінгового мита, дозволивши українським виробникам продавати обмежену кількість труб в США за ціною, визначеною американською стороною.
Відтак, це дозволило Україні досить стабільно планувати свої продажі в США, що було дуже важливим у тяжкі для країни часи.
Але нещодавно Департамент торгівлі оголосив, що українсько-американська угода про призупинку антидемпінгового мита все ж таки припинить діяти з 10 липня, і це незважаючи на те, що війна в Донбасі триває та на українські труби припадає менше 1% імпорту в США.
Крім того, секретар Департаменту торгівлі Вілбур Росс ініціював розслідування щодо всіх поставок сталі в США, а це своєю чергою загрожує Україні ще більшим обмеженням на продаж своїх товарів.
Автор статті зазначає, що ще гіршим є те, що виграє від протекціонізму американського відомства російська компанія ТМК та її американська "дочка" TMK IPSCO. Як йдеться у звіті US International Trade Commission від 2014 року, російська компанія, а також US Steel, лишаються найбільшими виробниками труб для видобутку нафти в США, які задовольняють 16% потреб внутрішнього ринку.


Також Валк наголошує, що TMK IPSCO належить російському олігарху та другу Путіна – Дмитру Пумпянському. У 2008 році російська ТМК придбала американську IPSCO у компанії SSAB зі Швеції. А у часи, коли олігархи масово виводили свої статки з Росії та отримували громадянство Великої Британії, Пумпянський не покинув батьківщину. Натомість він продав контрольний пакет в ТМК, щоправда у травні 2017-го він повернув собі контроль над компанією.


Автор підкреслює, що цього тижня весь світ буде стежити за зустріччю президентів Трампа та Путіна, тому, на його думку, буде прикро, якщо рішення адміністрації Трампа в області імпорту сталі, які можуть завдати такої шкоди Україні, не будуть ретельно врахованими в американській політиці.

Валк додає, що український прем'єр-міністр Володимир Гройсман і міністр економічного розвитку Степан Кубів надіслали офіційні листи до Держдепартаменту США та Департаменту торгівлі з проханням продовжити дію угоди про призупинку антидемпінгових рішень для України

.


На відміну від жорсткіших санкцій США проти Росії, які кілька тижнів тому ухвалив Сенат, рішення адміністрації Трампа щодо сталі може покарати Україну та піти на користь діловим інтересам друга Путіна. Якщо адміністрація все ж обмежить українські поставки сталі в США і ще більше ослабить українську економіку, Трамп зробить великий подарунок Путіну, який дорого обійдеться Україні,
– підсумовується у статті.

Джерело http://24tv.ua
У США готується великий подарунок Путіну щодо України У США готується великий подарунок Путіну щодо України Reviewed by Світові вісті on 02:12 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.