Що тепер буде з дітьми? Цей закон сколихнув всю Україну


В Україні сьогодні набув чинності закон №2053-VIII про внесення змін до закону "Про освіту" щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до навчання

Цим документом передбачається, що право дітей на освіту передбачає різні форми навчання, зокрема дистанційну та індивідуальну.
Окремою нормою прописано "створення умов для отримання освіти особами з особливими освітніми потребами з урахуванням їх індивідуальних потреб в умовах інклюзивного навчання".
Щодо мови освіти, наголошується, що дітям з особливими потребами повинні викладати найбільш доступною мовою, зокрема з допомогою жестової мови або шрифту Брайля.
Документ включає визначення низку понять у цьому ключі, зокрема "особа з особливими освітніми потребами", "інклюзивне навчання", "індивідуальна програма розвитку людини з особливими освітніми потребами".
Так, особа з особливими освітніми потребами – особа, яка потребує додаткової постійної чи тимчасової підтримки в освітньому процесі з метою забезпечення її права на освіту, сприяння розвитку її особистості, поліпшення стану здоров'я та якості життя, підвищення рівня участі в житті суспільства.

Джерело http://korupciya.com
Що тепер буде з дітьми? Цей закон сколихнув всю Україну Що тепер буде з дітьми? Цей закон сколихнув всю Україну Reviewed by Світові вісті on 11:01 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.