У Швейцарії створено унікальне силіконове серце


Фахівці з Цюріха створили силіконове серце, яке б'ється майже як людське. У вчених вийшла максимально наближена наразі до реального органу модель
Штучний насос використовується в медицині як тимчасовий захід – поки пацієнт чекає донорське серце. Зараз близько 26 мільйонів людей в світі страждають від серцевої недостатності. Існуючі імплантати мають безліч недоліків – наприклад, часто механічні частини призводять до виникнення ускладнень. Цю проблему, на думку творців силіконового серця, і повинен вирішити штучний орган.
М'яке штучне серце було створено з силікону з використанням технологій 3D-друку і лиття воску. Воно важить 390 грамів і має обсяг 679 кубічних сантиметрів. Будова органу наближена до природного: у нього є правий і лівий шлуночок.
Щоправда, якщо у людини ці відділи розділені перегородкою, то в штучному серце замість неї створена додаткова камера. Перекачуючи імітуючу кров рідину, камера стискається і надувається стисненим повітрям, що замінює скорочення м'язів людського серця.

Джерело ukr.media
У Швейцарії створено унікальне силіконове серце У Швейцарії створено унікальне силіконове серце Reviewed by Світові вісті on 09:49 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.