ТЕРМІНОВО! Новий вірус, який краде гроші зі смартфонів!


Експерти попереджають про появу нової шкідливої програми, яка заражає телефони за допомогою MMS-повідомлень, – передає Корупція Інфо



Як повідомляє interner.ua, вірус бере інформацію з телефонної книжки користувача, вибираючи один з контактів і підставляючи його ім’я як відправника MMS-повідомлення.

Таким чином, жертва бачить, що йому прийшла фотографія нібито від одного. Після кліка на файл на смартфон встановлюється заражений додаток з розширенням .apk.

Так, після попадання вірусу на смартфон шкідлива програма поширюється далі по контактам жертви. А крім цього, вона дізнається баланс рахунку і переводить гроші зловмисникам. Додаток показуває користувачеві фейкові сторінки банківських додатків, змушуючи його вводити дані своєї карти, після чого також відбувалося списання грошових коштів.


– Ця загроза спрямована на користувачів ОС Android – клієнтів банків, які використовують SMS-банкінг і користувачів мобільних банківських додатків. Характерно, що антивірусні програми, встановлені на телефонах жертв, ні на одному з етапів роботи вірусу детектували додаток як шкідливе (і продовжують його не детектувати). Антивіруси в цій ситуації просто не допомагають, – сказав керівник відділу динамічного аналізу шкідливого коду Group-IB Рустам Міркасимов.

Нагадаємо, ранішеповідомлялось, що компанія-розробник програмного забезпечення M.E.Doc визнала факт злому участь свого сервісу в масштабній кібератаці вірусом Petya на українські ПК.



Джерело http://korupciya.com
ТЕРМІНОВО! Новий вірус, який краде гроші зі смартфонів! ТЕРМІНОВО! Новий вірус, який краде гроші зі смартфонів! Reviewed by Світові вісті on 11:29 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.