Підтверджено розвідкою: Financial Times назвала творців вірусу Petya


Комп'ютерний вірус Petya.A, який вразив комп'ютери українських підприємств 27 червня, швидше за все, міг бути створений у Росії.
Як передає "Ехо Москви", до такого висновку приходять західні аналітики, пише газета "Financial Times".
Висновки були зроблені після глибокого аналізу даних про мережі, які запускали кібератаку, а також коди і тактику зараження.
Крім того, британське видання наголошує, що до такого ж висновку схиляються і співробітники європейських розвідок - вони зазначають, що вірус, від якого в основному постраждала Україна, ставив за мету не вимагання грошей, а масштабну дестабілізацію.
Нагадаємо, раніше в New York Times заявили, що віруси WannaCry і Petya.A є похідними від розробок Агентства національної безпеки США, проте американський уряд не поспішає це визнавати.
Водночас співробітники Служби безпеки України встановили причетність спецслужб Російської Федерації до кібератаки з використанням вірусу Petya.A.
Як повідомляв "Обозреватель", хакерська атака зупинила роботу платіжних терміналів у "Київському метрополітені" і призвела до масових збоїв в українських торговельних мережах, енергокомпаніях, ЗМІ, банках, поштових сервісах. 

Джерело www.obozrevatel.com
Підтверджено розвідкою: Financial Times назвала творців вірусу Petya Підтверджено розвідкою: Financial Times назвала творців вірусу Petya Reviewed by Світові вісті on 01:35 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.