Творці вірусу Pety.А зробили першу заяву


Хакер або група хакерів, що створили вірус Petya, вперше звернулися до всіх, хто постраждав внаслідок хакерської атаки. Окрім того, творці вірусу спустошили біткоїн-гаманець, куди постраждалі переводили кошти.
Як повідомляє Ain.ua з посиланням на Motherboard, хакер або група хакерів спустошили біткоїн-гаманець, де вже перебувало 10 тисяч доларів. На цей гаманець постраждалі переводили по 300 доларів за розшифрування файлів, однак вони обіцяних ключів так і не отримали. Сума була переведена на інший гаманець.
Також ці ж самі особи перевили менші суми на гаманці сайтів Pastebin і DeepPaste. Саме ці сайти найчастіше використовують хакери для розміщення оголошень.
Невідомий, який виступає від імені творців вірусу, запостив звернення до всіх постраждалих, в якому вимагав за розшифрування файлів (але не завантажувальних дисків) по 100 біткоїнів( приблизно 256 тисяч доларів). Як повідомляють жуналісти, куплений ключ зможе розшифрувати усі заражені комп'ютери.
Як пише УНІАН, французький експерт з інфобезпеки, голова Comae Technologies Метт Суїш заявив, що таким чином хакери просто "потролили журналістів". На його думку, вони просто хочуть заплутати громадськість, переконавши всіх, що Petya — все ж вірус-шифрувальник, а не вірус-вайпер (чия мета — знищити інформацію).
Нагадаємо, хакерська атака вірусу-здирника Petya 27 червня вразила IT-системи компаній України і ряду інших країн, більшою мірою торкнувшись України. Атаки зазнали комп'ютери нафтових, банківських, енергетичних, телекомунікаційних, фармацевтичних компаній, сайти держорганів. Атаки зазнав й медіахолдинг ТРК "Люкс", до складу якого входить 24 Канал.
Поліція і IT-компанії повідомили, що зараження вірусом Petya.A відбувалося через оновлення програмного забезпечення, випущене компанією M.E.Doc (виробник бухгалтерського програмного забезпечення). 4 липня Українська кіберполіція вилучила сервери M.E.Doc.
Згодом представники M.E.Doc підтвердили, що саме через їхнє програмне забезпечення відбувалося розповсюдження віруса-здирника Petya, відтак опонують кіберполіції спільно випустити оновлення-"антивірус".

Джерело http://24tv.ua
Творці вірусу Pety.А зробили першу заяву Творці вірусу Pety.А зробили першу заяву Reviewed by Світові вісті on 04:17 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.