ТЕРМІНОВО!!! У Фінляндії пропали 37 заробітчан - українців


У Фінляндії пропала група з 40 сезонних працівник, серед яких 37 українців і троє естонців. Всі вони приїхали збирати ягоди. Про це повідомило місцеве видання Yle.
По приїзду до Фінляндії виявилося, що для українців і естонців немає ні житла, ні роботи. 30 липня секретар місцевої Мисливської Асоціації отримав телефонний дзвінок, в якому повідомлялося, що 40 іноземців потребують надання житла. Їх поселили в мисливський будиночок, дали матраци та їжу.
Наступного тижня Сухонен сам подзвонив у Центр реагування на надзвичайні ситуації і запитав, що йому робити далі зі збирачами ягід. У поліції сказали, що людей не можна залишати напризволяще.
4 серпня місцевий євангельський лютеранський прихід приніс для робочих їжу, а 7 серпня всі 40 людей безслідно зникли.
Сезонна робота в Фінляндії є досить популярною серед українців. Фермери запрошують іноземців для збору полуниці, чорниці, малини, овочів. У більшості випадків надається житло. За сезон, а це приблизно місяць, збирачі ягід отримують 500-700 євро при 6-8 годинному робочому дні.

Джерело ukr.media
ТЕРМІНОВО!!! У Фінляндії пропали 37 заробітчан - українців ТЕРМІНОВО!!! У Фінляндії пропали 37 заробітчан - українців Reviewed by Світові вісті on 21:50 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.