Ця гостра спеція може продовжити тривалість життя



Вчені з Медичного коледжу Веронського університету провели аналіз бази даних медичного дослідження National Health and Nutritional Examination Survey (NHANES), яке проводилося з 1988 по 1994 роки. Тоді були зібрані дані 16 000 осіб: біологічні та медичні дані збирали за допомогою аналізу крові та сечі, соціально-економічні показники та психологічні показники – за допомогою опитувань. Крім іншого, NHANES містить також інформацію про вподобання респондентів в їжі, що й стало предметом дослідження вчених з Веронського університету.
Науковці використовували дані про смертність учасників програми NHANES станом на 2011 рік та з'ясували, що тривалість життя тих, хто вживав перець чилі, вища в середньому на 13%. На думку дослідників, на тривалість життя вплинув капсаїцин, який міститься в перці чилі. Цей алкалоїд, як показують попередні дослідження, перешкоджає ожирінню, що зменшує ризик серцево-судинних і легеневих захворювань. Крім того, капсаїцин має антимікробні властивості і, таким чином, змінює склад мікрофлори, що, на думку вчених, теж може позитивно вплинути на здоров'я, адже мікрофлора впливає на обмін речовин.
Вчені звертають увагу на те, що і їх дослідження, і попереднє, присвячене прянощам узагалі, виявило кореляції, але не виявило точні причинно-наслідкові зв'язки, тому не потрібно поспішати з висновками. Надалі вчені планують продовжити дослідження інших прянощів і, можливо, знайти спосіб застосувати результати в медичних цілях – наприклад, у складанні нових дієт.

Джерело ukr.media
Ця гостра спеція може продовжити тривалість життя Ця гостра спеція може продовжити тривалість життя Reviewed by Світові вісті on 04:37 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.