Новий законопроект «Про валюту» змінить життя кожного українця. Ви повинні це знати!


Нацбанк презентував законопроект «Про валюту», який повинен кардинально змінити систему валютного регулювання і валютного контролю в країні.
Документ опублікований на сайті НБУ.
Проект закону вводить нове поняття «свободи проведення валютних операцій». Таким чином НБУ має намір привести валютне законодавство у відповідність з документами, які забороняє обмежувати рух капіталу між країнами ЄС.
Зокрема, документ пропонує використовувати в сфері валютного регулювання принцип «дозволено все, що не заборонено». Закон наділяє нерезидентів рівними з резидентами правами в частині здійснення валютних операцій. А також дозволяє НБУ застосовувати заходи захисту, в тому числі шляхом встановлення різних режимів регулювання валютних операцій.
Також одним із нововведень є полегшення. Так, НБУ пропонує залишити всього два типи ліцензій: банківську (вона ж буде містити в собі валютну) і валютну. Останню стануть видавати небанківським фінустановам і Укрпошті.



Джерело http://korupciya.com
Новий законопроект «Про валюту» змінить життя кожного українця. Ви повинні це знати! Новий законопроект «Про валюту» змінить життя кожного українця. Ви повинні це знати! Reviewed by Світові вісті on 10:53 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.