В Україні подорожчає майже весь алкоголь


Алкогольні напої в Україні подорожчають. Відповідну постанову Кабінет міністрів ухвалив сьогодні, повідомляють на урядовому порталі.
"Розмір мінімальних цін на алкоголь, який діє сьогодні, запроваджено у листопаді 2016 року. Водночас 2017-го зросли ставки акцизного податку на переважну більшість алкогольних напоїв (горілку, лікеро-горілчані вироби, коньяк, вина, тощо). Відбулося і зростання інших складових ціни, тому сьогодні розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв", - зауважили в уряді.
Згідно з повідомленням, до Мінекономрозвитку надійшли чисельні звернення учасників ринку, які наголошували, що чинні мінімальні ціни не покривають їхні операційні витрати.
"Внаслідок цього, на думку асоціацій виробників алкогольної продукції, послаблюється конкуренція з боку легальних виробників і збільшується частка недобросовісних виробників. Це відбувається, тому що такі компанії можуть скорочувати операційні витрати шляхом придбання необлікованого спирту, використання сурогатних речовин, ухилення від сплати податків, виробництва контрафактної продукції тощо", - йдеться в повідомленні.
У Кабміні заявили, що підвищують мінімальні ціни на алкоголь, щоб захистити споживачів від контрафактної та сурогатної продукції і зменшити частку тіньової економіки.
"Роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби збільшити на 14,0-19,41 відсотка; віскі, ром та джин - на 6,5-6,6 відсотка; коньяк (бренді) - на 12,3-29,1 відсотка; вина з додаванням спирту, ігристі - на 7,1-13,3 відсотка", - уточнили в уряді.
Найефективнішим способом боротьби з алкоголем-фальсифікатом, який продається без акцизу, є введення мінімальних роздрібних цін. Про це заявив в інтерв'ю глава Центрального офісу великих платників податків Євген Бамбизов.
За його словами, скасування Кабміном перевірок для бізнесу з оборотом до 20 млн грн на рік призвела до того, що в так званих наливайках неможливо провести перевірку - тільки за скаргою споживача. Одночасно проблему становить неконтрольований імпорт тютюнових виробів, який забирає у офіційних виробників близько 25-30% ринку.

Джерело gazeta.ua
В Україні подорожчає майже весь алкоголь В Україні подорожчає майже весь алкоголь Reviewed by Світові вісті on 07:31 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.