Заборона заочної форми навчання: восени внесуть в концепцію реформи юросвіти, - Петренко


Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко
"Якщо ти юрист, то мінімум чотири роки повинен відучитися стаціонарно. Щоб потім ти не калічив свою долю і не калічив долю людей, з якими ти зустрічаєшся, будучи адвокатом, суддею, прокурором, держслужбовцям", – наголосив Петренко.
На думку міністра, вимоги до майбутнім юристам є не менш високими, ніж до майбутнім медикам, тому система вищої юридичної освіти в Україні, так само як і освіти медичного, повинна бути стаціонарною.
Пропоновані нововведення, вважає Петренко, допоможуть уникнути нинішнього спотворення правової освіти.
"Юридична освіта за останні десятиліття просто спотворили з-за його комерціалізації. Коли випускали юристів, вибачте, кулінарні технікуми. Ось такий горе-фахівець, який отримує такий горе-диплом, потім через якісь зв'язки працевлаштуватися, наприклад, в правоохоронний орган, не знаючи базових азов юридичної науки, юриспруденції, прав людини, і почне калічити долі інших людей", – зазначив глава Мін'юсту.
Як повідомив Петренко, заборона заочної форми навчання для студентів-юристів очолюване ним відомство восени буде "фіксувати у вигляді Концепції реформи юридичної освіти".

Джерело ukr.media
Заборона заочної форми навчання: восени внесуть в концепцію реформи юросвіти, - Петренко Заборона заочної форми навчання: восени внесуть в концепцію реформи юросвіти, - Петренко Reviewed by Світові вісті on 07:36 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.