Найкорисніші продукти серпня


У серпні дозріває багато фруктів і овочів, які забезпечують організм людини вітамінами і мікроелементами. Ці продукти не тільки сезонні, а ще самі смачні і корисні.


МедЦей унікальний продукт – один з кращих антисептиків завдяки фітонцидам, що входять до його складу. Він сприяє швидкій регенерації тканин, тому так необхідний для підтримки молодості і краси. Крім того, в меді є біогенні стимулятори, що підвищують тонус організму: вітаміни В2, В6, пантотенова і фолієва кислоти.


ЯблукаВ серпні з'являються ранні, м'які і солодкі яблука зразок білого наливу, які містять багато вітамінів С, А і В. Яблука сприяють очищенню крові, допомагають роботі лімфатичної системи і заспокоюють нерви. Крім того, цей диво-фрукт позитивно впливає на зір, стан шкіри, волосся і нігтів.


БаклажаниБаклажани багаті калієм, який позитивно впливає на роботу серця і покращує водно-сольовий обмін. Ці овочі також містять цінні вітаміни С, В, В2, РР, каротин, і не менш корисні мінерали: залізо, фосфор, магній, кальцій, натрій. Баклажани рекомендують їсти людям, які мають певні проблеми з ШКТ і захворювання серця і судин.


КавунЦя ягода на 80% складається з води, тому є хорошим варіантом для втамування спраги. У м'якоті кавуна знаходяться корисні харчові волокна, які знижують рівень поганого холестерину в крові. Кавун багатий антиоксидантами, такими як: каротин, тіамін, аскорбінова кислота, ніацин і рибофлавін. Ці речовини протистоять розвитку раку, а каротин, наприклад, покращує зір.


ДиняДиня багата легким для засвоєння цукром (16-18% і більше), білками і крохмалем. Всього 150 г дині містять денну норму фолієвої кислоти. У ній багато кремнію, вітаміну С, каротину, а також органічних кислот, мінеральних солей калію, натрію і заліза, за рахунок чого це сезонний продукт нормалізує склад крові і заспокоює нервову систему.


МакНасіння маку сприятливо впливають на роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту та чинить протигрибкову дію. Вони ж допомагають заспокоїти нервову систему і впоратися з безсонням.


КукурудзаКукурудза містить багато вітамінів: групи В, С, РР, а також мінерали фосфор, калій, фтор, мідь, йод, молібден. Кукурудза допомагає поліпшити обмінні процеси в організмі, робить людини більш бадьорим і активним.


Джерело ukr.media
Найкорисніші продукти серпня Найкорисніші продукти серпня Reviewed by Світові вісті on 12:00 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.