Як приготувати домашні круасани
Круасани з листкового тіста

Інгредієнти:
Цукор – 30 г.
Борошно пшеничне – 300 м
Яйце куряче – 1 штука.
Сіль -0,3 чайної ложки.
Молоко – 120 мл.
Дріжджі сухі – 7 м
Масло вершкове – 250 м
Приготування:
Борошно просій разом з дріжджами.
Додай молоко, цукор і сіль, перемішати.
Вимішують тісто протягом декількох хвилин (до однорідності). Якщо тісто виходить занадто сухим, додай трохи молока.
Продовжуй вимішувати тісто доти, поки воно не перестане липнути до рук, буде м'яким і еластичним.
Загорни тісто в харчову плівку і поклади в поліетиленовий пакет. Залиш тісто в холодильнику на ніч.
Вершкове масло наріж великими шматками. Додай до масла 10-20 г борошна.
За допомогою міксера або блендера швидко вимішати масло до однорідності. Воно повинно залишатися холодним.
Сформуй з масла коржик, загорни в харчову плівку і залишити в холодильнику на ніч.
Охолоджене тісто розкачати в пласт товщиною 6-7 мм. Простеж за тим, щоб пласт мав більш-менш прямокутну форму.
Охолоджене масло поклади на тісто. Загорни тісто конвертом, накривши масло тістом спочатку з одного боку, потім з іншого.
Відбій масло качалкою. Починай відбивати з центру, рухаючись до країв, щоб масло заповнило «конверт».
Злегка розкачай тісто качалкою кілька разів, щоб його товщина була приблизно 3 см.
Виклади тісто на деко, загорни харчовою плівкою і залиш в холодильнику ще на 2 години.
Розкачай тісто в пласт товщиною 6 мм. Загорни конвертом. Злегка розкачай тісто качалкою, загорни в плівку і знову відправ в холодильник на 2 години.
Повтори попередній крок.
Знову розкачай тісто в пласт товщиною 6 мм. Склади його наступним чином: спочатку обидві сторони до центу, а потім навпіл, як книгу. Знову залиш в холодильнику на 2 години.
Тепер можна приступати до виготовлення самих круасанів. Розклади тісто на присипану борошном столі, розкачай його до товщини 4 мм.
Наріж з тіста трикутники шириною 10 см біля основи.
Трохи розтягни трикутники по довжині і ширині, і загортай їх від основи до гострого краю.
Деко покрий пергаментним папером, розклади круасани. Змасти їх збитим яйцем. Залиш при кімнатній температурі на 3 години.
Змасти круасани яйцем ще раз. Випікай при 180 градусах 16-18 хвилин, до золотистого кольору.
«Швидкі» круасани

Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 450 г.
Яйце куряче – 1 штука.
Дріжджі свіжі – 1 чайна ложка.
Цукор – 40 р
Молоко – 180 мл.
Вода – 50 мл.
Сіль – 1 щіпка.
Яєчний жовток – 1 штука.
Масло вершкове – 100 гр
Цукор ванільний – 10 гр
Приготування:
У теплій воді розчинити дріжджі, додай цукор і залиш на 10 хвилин в теплі.
Влий до дріжджів молоко і додай сіль.
Порціями додавай борошно, починаючи замішувати тісто.
Заміси м'яке тісто, присип його борошном і залиш в теплі на півгодини.
Розм'якшене масло розподіли рівномірно по тісту.
Загорни тісто «конвертом», злегка розкачай і залиш на 15 хвилин.
Знову розкачай тісто до товщини 4 мм, Додай його і залиш ще на 15 хвилин.
Наріж тісто на трикутники і зроби круасани, як у попередньому рецепті.
Склади круасани на деко, застелене пергаментом, і залиш на 20 хвилин.
Змасти круасани збитим з ванільним цукром жовтком і випікати при 170 градусах до золотистого кольору.
Начинки для круасанів
Для начинки ти можеш використовувати фрукти, ягоди, шоколад, повидло, креми. Вибір начинки обмежується тільки твоєї фантазією. Щоб зробити круасан з начинкою, поклади її на трикутник тіста, після чого заверни його, як описано в п. 19 рецепта «Круасани з листкового тіста».

Шоколадна начинка
Інгредієнти:
Масло вершкове – 20 р
Чорний шоколад – 100 м
Вершки – 20 мл.
Приготування:
Розтопи масло.
Додай шоколад і вершки. Помішуючи, прогрівайте на мінімальному вогні або на водяній бані, поки шоколад повністю не розтопиться.
Макова начинка
Інгредієнти:
Мак мелений – 200 м
Цукор – 150 г.
Молоко – 150 мл.
Мед – 60 г.
Цедра лимонна – з половини лимона.
Масло вершкове – 100 м
Ізюм – 40 р
Приготування:
Змішай молоко, мед, масло і цукор. На помірному вогні доведи до кипіння, помішуючи.
Додай мак, перемішай до однорідної маси.
Охолоди і використовуй для начинки.
Яблучно-горіхова начинка
Інгредієнти:
Яблука середнього розміру – 2 штуки.
Цукор – 50 г.
Горіхи мелені – 150 г.
Ізюм – 40 р
Сметана густа – 50 г.
Кориця – 0,5 ч.л.
Приготування:
Яблука почисти, видали серцевину і натри їх на крупній тертці.
Додай всі інші інгредієнти і перемішати до отримання однорідної маси. Все, начинка готова.
Коли ти напечеш смачних ароматних круасанів, подавай їх з чашечкою какао, кави або чаю. У Франції цю солодку випічку традиційно їдять на сніданок.
Джерело http://supermg.com
Як приготувати домашні круасани
Reviewed by Світові вісті
on
10:06
Rating:
Reviewed by Світові вісті
on
10:06
Rating:

Немає коментарів: