Новий вірус виглядає як грип, веде себе як грип, але це не він!


Є ще один вірус, якого слід побоюватися в цей час року, передає . Його дуже легко сплутати з грипом. Назва йому - аденовірус. Особливу небезпеку аденовірусні інфекції представляють для маленьких дітей і людей, у яких є проблеми з імунітетом.
Новобранці в армії також схильні до зараження аденовирусними інфекціями. Розпізнати їх дуже складно. Все тому, що вони часто маскуються під грип або застуду.
Ось головні симптоми аденовірусних інфекцій:
лихоманка;
біль у горлі;
нежить;
кашель;
біль у вусі;
діарея.
Є експрес-тести на аденовіруси. Лікарі можуть їх використовувати, якщо у великої кількості дітей у одному і тому ж літньому таборі з'являється інфекція очей, а також біль у горлі та гарячка.
Проходять такі інфекції самостійно без будь-якого лікування. Ви навіть не зрозумієте, що перехворіли аденовірусом, якщо звичайно не пройдете діагностику або ж вам про це не скаже сам лікар.
Рекомендації для хворих в такому разі стандартні: жарознижуючі, спокій, рясне пиття, краплі у вуха і очі при необхідності.
У деяких пацієнтів хвороба протікає досить важко. У такому випадку потрібна екстрена госпіталізація. 43-річна мешканка Нью-Йорка, раніше нічим серйозним не яка хворіла, в 2012 заразилася аденовірус.
У неї швидко розвинулася пневмонія і респіраторна недостатність. У лікарні у жінки діагностували набряк мозку, у неї відкрилася кровотеча.
Цілу годину вона була на вентиляції легенів. І навіть після одужання має серйозні проблеми зі здоров'ям.
26-річний американець, хворий в 2011 році, мучився нудотою, блювотою, його сильно морозило. З аденовірусної інфекцією він провалявся в лікарні ще дуже довго.
Спалахи аденовірусу найчастіше зустрічаються в кінці зими, весни та на початку літа.
Аденовірус не такий небезпечний, як грип, який щорічно вбиває від 12 000 до 50 000 чоловік тільки в Сполучених Штатах.
Але аденовіруси дуже важко вбити. Запобігти зараженню можна тільки за допомогою вакцинації.
Слід дотримуватися і додаткові заходи безпеки: завжди тримати руки в чистоті. Мити їх обов'язково з милом або дезінфікувати спеціальним гелем.
Будьте уважні до свого здоров'я! Не переносите захворювання на ногах! Виконуйте всі рекомендації лікарів! Наслідки грипу можуть бути гірше самого захворювання.

Джерело ukr.media
Новий вірус виглядає як грип, веде себе як грип, але це не він! Новий вірус виглядає як грип, веде себе як грип, але це не він! Reviewed by Світові вісті on 03:34 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.