Через сумніви в здатності Києва проводити реформи Євросоюз згортає проект модернізації кордону з Україною


Європейський союз закриває проект з модернізації та будівництва прикордонних контрольно-пропускних пунктів (КПП) з Україною, розпочатий ще в 2014 році, через сумніви в здатності Києва проводити реформи.
Даний проект був спрямований на допомогу в інтеграції економіки України з сусідніми країнами – Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією. На думку ЄС, модернізація КПП була спрямована на скорочення термінів перетину кордонів та вдосконалення митних процедур.
Однак, такі плани були зруйновані після ряду затримок і перевитрат коштів за участю місцевих чиновників і підрядників, зазначає видання.
У заяві Reuters представник ЄС сказав: “Після нашої оцінки ми дійшли висновку, що проекти не можуть бути доопрацьовані вчасно. В даний час 6 проектів закриваються, а невитрачені гроші відшкодовуються”.
Один з високопоставлених європейських дипломатів, які займаються відносинами з Україною, зазначив, що стосовно України спостерігається певна “втома”, існує невдоволення відсутністю реформ, особливо в сфері корупції.
Станом на кінець 2017 року жоден з шести проектів контрольно-пропускних пунктів не був завершений, хоча ЄС надавав фінансування в розмірі €29,2 млн (близько $36 млн).
При цьому, Державна фіскальна служба (ДФС) заявила, що причини затримок полягають у зміні персоналу, а також у тому, що для схвалення і укладення контрактів необхідно більше часу.
При цьому, один із співробітників ДФС ще 12 березня 2017 року у внутрішньому листуванні стверджував: “Реалізацію проектів відповідно до графіка не було виконано належним чином, що в найближчому майбутньому призведе до провалу проектів”.
Посадова особа ДФС на умовах анонімності надала копію цієї записки Reuters за умови, що автор документу не буде ідентифікований. Адміністрація президента України Петра Порошенка не відповіла на прохання прокоментувати рішення ЄС про закриття проектів, а також його наслідки для іміджу України за кордоном.

Джерело ukr.media
Через сумніви в здатності Києва проводити реформи Євросоюз згортає проект модернізації кордону з Україною Через сумніви в здатності Києва проводити реформи Євросоюз згортає проект модернізації кордону з Україною Reviewed by Світові вісті on 10:43 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.