“Пенсії працюючих пенсіонерів …”: Що чекає на українців вже з квітня


З квітня в Україні почне діяти автоматичний перерахунок страхового стажу для тих, хто працює після досягнення пенсійного віку
Про це повідомив експерт з питань міграції та працевлаштування за кордоном Тимур Душко.
З квітня в Україні почне діяти автоматичний перерахунок страхового стажу для тих, хто працює після досягнення пенсійного віку, зазначив експерт.

«В результаті такого перерахунку пенсії працюючих пенсіонерів виростуть, підтвердила заступник голови правління Пенсійного фонду Ірина Ковпашко. Вперше в Україні буде проведений автоматизований перерахунок для тих людей, які продовжували працювати, і отримали страховий стаж », – пояснив Т. Душко.
За словами експерта, до сих пір пенсіонери, які продовжували офіційно працювати, повинні були подавати до Пенсійного фонду заяви про перерахунок.
«Оскільки пенсія формується з таких основних компонентів, як стаж і отримується зарплата, то автоматичний перерахунок призведе до підвищення пенсій для працюючих пенсіонерів. Крім того, щоб заохотити громадян працювати якомога довше, вводиться поняття наднормативного стажу – по 1% прожиткового мінімуму за кожен перероблений рік », – підкреслив Т. Душко.
Експерт нагадав, що в 2017 році Пенсійний фонд виплатив українцям, які проживають за кордоном, пенсій на суму близько 2 млн євро. Пенсіонерам іноземних держав, які проживають на території України, у 2017 році здійснено виплату пенсій на суми 12,2 тис. Доларів і 3,2 млн євро.

Джерело korupciya.com
“Пенсії працюючих пенсіонерів …”: Що чекає на українців вже з квітня “Пенсії працюючих пенсіонерів …”: Що чекає на українців вже з квітня Reviewed by Світові вісті on 06:21 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.