“Там ми разом із Парасюком будемо брати…”: Семенченко зробив емоційну заяву у справі Бубенчика


Народні депутати Семен Семенченко і Володимир Парасюк прийшли до Печерського суду Києва, аби взяти на поруки активіста Майдану Івана Бубенчика
Про це кореспондент Громадського повідомляє із судової зали, де Бубенчику обирають запобіжний захід.
«Так, разом із Парасюком ми будемо брати на поруки Бубенчика», — сказав у коментарі Громадському Семенченко.
У вівторок 3 квітня правоохоронці затримали активіста Майдану Івана Бубенчика і привезли його до Києва. Прокуратура вручила Бубенчику підозру у вбивстві правоохоронців на Майдані.
Нагадаємо, Іван Бубенчик був активістом 9-ї сотні Самооборони Майдану, з якої пізніше вийшов. У фільмі «Злам» — першому з циклу розслідувань Громадського «Слідами революції», — він заявив, що 20 лютого 2014 року перебував на Майдані у Києві поблизу Консерваторії та стріляв у силовиків. У такий спосіб, за його словами, він сподівався змусити підрозділи «Беркуту» та Внутрішніх військ відступити з площі.
Після виходу фільму Генеральна прокуратура України допитала Бубенчика у якості свідка, а також провела обшук у його помешканні.
Раніше Бубенчик проходив у справі про вбивства силовиків на Майдані як свідок.
Бубенчик як активіст Майдану підпадає під дію закону про «недопущення переслідувань учасників протестів». Водночас закон не звільняє від відповідальності за вчинення важких злочинів, зокрема, злочинів за ч. 2 ст. 115 КК України. Бубенчика підозрюють за цією статтею.
Начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк з приводу цього повідомив Громадському: «Закон про «недопущення переслідувань учасників протестів» каже, що ми не можемо вести розслідування щодо протестувальників, але не можна звільнити від покарання невідомо кого — щоб «амністувати», треба встановити, чи був злочин і ким саме він скоєний».

Джерело korupciya.com/
“Там ми разом із Парасюком будемо брати…”: Семенченко зробив емоційну заяву у справі Бубенчика “Там ми разом із Парасюком будемо брати…”: Семенченко зробив емоційну заяву у справі Бубенчика Reviewed by Світові вісті on 12:01 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.