Важлива новина !!! Новый штраф для пішоходів!


В Україні стартував збір підписів під петицією про зміни правил дорожнього руху, які б зобов’язали всіх пішоходів використовувати світловідбивачі (флікери) на одязі або сумках. Збирати підписи почав Олег Купрісюк, який сам причепив на одяг флікер після того, як з водійського сидіння надивився на пішоходів, які виникають перед машиною з “нізвідки”.
“У чорному одязі він просто непомітний на темній дорозі”, – визнає чоловік.
Носіння фліккера є обов’язковим, наприклад в сусідній Білорусі. За його відсутність обіцяє штраф в 250 грн. При цьому зупинити і перевірити перехожого правоохоронці можуть в будь-який час доби.
Відзначається, що людину з світлоповертачем водієві видно вночі вже на відстані 200 метрів, а це дистанція, якої достатньо для гальмування навіть з великій швидкості.
Однак в Україні Фліккер користуються невеликим попитом, тому що пішоходи просто не здогадуються, що водії можуть їх елементарно не бачити в сутінках і темряві.
За відсутності світловідбивача фахівці радять пішоходам подати сигнал водіям перед тим, як виходити на дорогу. Це можна зробити ліхтариком, посвітивши в сторону транспортного потоку. Але спеціальна наклейка буде ефективніше. До того ж цей засіб може служити і прикраса одягу.

Джерело http://www.zvistka.net
Важлива новина !!! Новый штраф для пішоходів! Важлива новина !!! Новый штраф для пішоходів! Reviewed by Світові вісті on 03:30 Rating: 5

Немає коментарів:

Дописати коментар

На платформі Blogger.