Готуємо з гарбуза! 7 чарівних рецептів
Крем-суп з гарбуза з печерицями Інгредієнти:
1 невелика гарбуз,
250 г печериць,
1 цибулина,
2 зубчики часнику,
50 г сиру,
3 ст. л. сметани,
1 солодкий болгарський перець,
сіль і перець за смаком.
Крем-суп з гарбуза з печерицями: покроковий рецепт
Очистіть гарбуз від шкірки і відваріть м'якоть до напівготовності.
Перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте соломкою, наріжте тонкими півкільцями цибулю.
Змішайте ці інгредієнти з дрібно порізаним часником і обсмажте в сковороді.
Туди ж відправте нарізану на шматочки гарбуз і сметану. У процесі гасіння посоліть і поперчіть.
Готові овочі залийте бульйоном, в якому варився гарбуз. Подрібніть все за допомогою блендера.
Ніжне блюдо готове!
Гарбузові оладки Інгредієнти:
1 невелика гарбуз,
1 склянку молока,
1 склянку борошна,
2 курячих яйця,
соняшникова олія для смаження,
сіль і перець за смаком.
Гарбузові оладки: покроковий рецепт
Гарбуз очистіть, розріжте на шматочки і подрібніть в блендері.
Отриману кашку змішайте з яйцями, борошном і молоком, посоліть і поперчіть.
Потім ретельно перемішайте тісто і дайте йому настоятися.
Після розігрійте сковороду і обсмажте оладки з обох сторін.
Вареники з гарбузом Інгредієнти:
200 г м'якоті гарбуза,
1 склянку борошна,
50 г сметани,
100 мл води,
соняшникову олію, сіль за смаком.
Вареники з гарбузом: покроковий рецепт
М'якоть гарбуза очистіть від насіння і шкірки, загорніть у папір або фольгу і відправте в духовку на 10-15 хвилин.
У глибокій ємності замісіть тісто. Для цього потрібно змішати борошно з водою, додати чайну ложку соняшникової олії і посолити. Гарненько все перемішайте і поставте в холодильник на кілька годин.
Скачайте з тіста невеликі кульки, розкачайте кожен, начиніть шматочок гарбуза і заліпіть. Якщо ви не збираєтеся готувати вареники відразу ж, покладіть їх на зберігання в морозильну камеру.
Варити такі вареники потрібно не більше 3 хвилин в злегка підсоленій воді, додавши трохи олії, щоб вони не злипалися.
Плов з гарбузом і морквою Інгредієнти:
0,5 кг рису,
1 невелика гарбуз,
2 великих морквини,
2 цибулини,
рослинна олія,
соняшникову олію, сіль за смаком.
Плов з гарбузом і морквою: покроковий рецепт
Поставте варитися рис. В цей час очистіть цибулину і наріжте її дрібними кубиками.
Натріть на крупній тертці моркву.
Гарбуз очистите від шкірки і насіння, розрізати на невеликі шматочки і опустіть у воду з рисом.
Через 5 хвилин дістаньте гарбуз, остудіть і наріжте на невеликі кубики, помістіть її в сковороду з цибулею і морквою.
Тушкуйте овочі протягом 10 хвилин, потім висипте туди відварений рис, посоліть, перемішайте і тушкуйте ще 5-10 хвилин.
Гарбузове булочки Інгредієнти:
120 г гарбузового пюре,
0,5 склянки молока,
2 склянки борошна,
1 куряче яйце,
50 вершкового масла,
2 ст. л. цукру,
1 ч. л. сухих дріжджів,
сіль за смаком.
Гарбузові булочки: покроковий рецепт
В зручну для вас ємність насипте борошно, сіль і цукор. Підігрійте молоко і розпустіть в ньому дріжджі, додайте до борошна.
Туди ж покладіть гарбузове пюре, попередньо розтоплене вершкове масло і яйце.
Перемішайте всі інгредієнти і замісити тісто. Укутайте і дайте настоятися протягом півтора годин.
Як тільки тісто підніметься, вимісіть його ще раз і сформуйте булочки.
Викладіть їх на деко, промазаний маслом, або на папір для запікання.
Зверху змастіть жовтком і випікайте протягом 40 хвилин.
Фарширований гарбуз Інгредієнти:
1 невелика гарбуз,
1 кг курячого філе,
1 велика морква,
2-3 невеликих цибулини,
3 картоплини,
1 солодкий болгарський перець,
пучок зелені,
1 великий помідор,
сіль і перець за смаком,
рослинне масло.
Фарширований гарбуз: покроковий рецепт
У сковороді обсмажте промите і розрізане на невеликі кубики куряче філе. Поки воно смажиться, можна зайнятися гарбузом.
Зріжте з неї верхівку, вийміть м'якоть, але так, щоб стінки не виявилися занадто тонкими. Натріть їх сіллю і маслом.
Очистіть цибулю, моркву і картоплю, наріжте всі соломкою і відправте тушкуватися до курки. Як тільки овочі з куркою трохи протушатся, покладіть в сковороду помідори і перець, нарізані соломкою.
Подрібніть зелень і разом з м'якоттю гарбуза також додайте до м'яса. Посоліть і поперчіть все, перемішайте і перекладіть всі інгредієнти всередину гарбуза.
Потім помістіть її в попередньо розігріту духовку і запікайте протягом півтора годин.
Запіканка з гарбузом і сиром Інгредієнти:
1 кг м'якоті гарбуза,
500 г сиру,
2 склянки молока,
4 курячих яйця,
0,5 склянки цукру,
0,5 склянки манної крупи,
3 ст. л. вершкового масла,
сіль за смаком.
Запіканка з гарбузом і сиром: покроковий рецепт
Залийте молоко в каструлю, закип'ятіть, потроху всипте манку і варіть протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.
Гарбуз очистіть від шкірки, наріжте кубиками і обсмажте в сковороді на вершковому маслі.
Як тільки гарбуз охолоне, додайте до неї сир, манку, 3 яйця, цукор і щіпку солі.
Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
Отриману масу викладіть у форму для запікання, попередньо змащену вершковим маслом.
Зверху змастіть залишившимся яйцем, злегка збитим виделкою, і відправте в духовку на 30 хвилин.
У цій добірці представлені самі незвичайні страви, які можна приготувати з додаванням гарбуза. Повірте, вони гідні зайняти своє місце у вашому особистому книзі рецептів.
Джерело: УкрМедіа
Готуємо з гарбуза! 7 чарівних рецептів
Reviewed by Світові вісті
on
10:52
Rating:
Немає коментарів: