"Нам потрібні ці люди", — урядовець Швеції про мігрантів


"Швеція потребує ще більше робочих рук з-за кордону, щоб утримати свою систему соціальної опіки i забезпечити суспільство, яке старіє", — повідомив високоповажний урядовець під час розмови з агентством "Reuters".
Шведська влада підрахувала, що, порівняно з попереднім роком, кількість прохань про політичний притулок зменшиться на 80 %, пише Монітор Інфо.
"Влада занепокоєна: якщо до Швеції не приїде значна кількість мігрантів, через декілька років почнуться проблеми на ринку праці", – розповів агентству "Reuters" Хакан Густавсон, керівник відділу прогнозування Шведського агентства з працевлаштування, яке діє при Міністерстві праці.
Густавсон вважає, що у Швеції рівень міграції не повинен зменшуватися. Він пояснює це тим, що з огляду на низьку народжуваність і велику кількість пенсіонерів Швеція готова приймати 64 тисячі мігрантів на рік. Це має допомогти втримати баланс між кількістю працездатного населення й пенсіонерів.
Підраховано, що кількість населення Швеції у наступному році перевищить 10 млн. Це свідчить про ріст приблизно на 800 тис. жителів, тобто на 9 %, протягом декади. В основному, цей ріст пов’язаний із міграцією.
Щоб заохотити іноземців переїхати у Швецію, досі щедро їх обдаровували.
Однак попереднього року Швеція зменшила виплати біженцям, бо вперше це стало загрозою для ринку праці. Агентство у справах міграції підрахувало, що в цьому році кількість заяв про притулок сягне 30 тис., натомість у наступному становитиме від 30 до 50 тис. Непростим завданням є введення приїжджих на ринок праці.
Густавсон пояснює, що багато мігрантів не мають відповідної освіти та кваліфікації, щоб без проблем увійти на швецький ринок праці, де немає так багато посад для малоосвіченого персоналу. "Проте ми й далі потребуємо цих людей, – заявляє урядовець. – Необхідно проводити інтеграцію. Освіта є її складником, але не панацеєю. Декілька рівнів політики повинні взаємодіяти".

Джерело http://svitua.com.ua/
"Нам потрібні ці люди", — урядовець Швеції про мігрантів "Нам потрібні ці люди", — урядовець Швеції про мігрантів Reviewed by Світові вісті on 16:32 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.