Будинки з «каньйонами» від голландських архітекторів


В рамках проекту міського розвитку Nieuw Leyden, реалізація якого почалася в Лейдені (Нідерланди) в 2011-му році, було побудовано два незвичайних будинки з красивою дерев'яною обробкою. Ці унікальні будинки – результат роботи голландської архітектурної студії 24H> architecture – стали частиною житлового блоку, що складається з 18-ти будинків, розроблених різними архітекторами. 


Крім заданих габаритів ділянок, міською владою не було встановлено жодних обмежень в дизайні зовнішнього вигляду будиночків, які формують нову вулицю, ширина якої є мінімально допустимою.



Для того щоб забезпечити вузькі високі будинки достатньою кількістю денного світла, всередині конструкцій кожного з них були сформовані «каньйони», які проводять світло на всі поверхи.



«Каньйони» представляють собою вузький вертикальний простір зі скляними покрівлею і стінами, деякі з яких виходять на вулицю. Цей вертикальний коридор проходить через всі приміщення будинку і служить також фільтром денного освітлення.



Красива рельєфна обробка з багатошарової фанери прикрашає стіни всередині приміщень і є опорою для сходових перил.



Якщо вертикальні «каньйони» стали єдиним безперервним елементом всередині будинків, то незвичайне оздоблення фасадів візуально об'єднує всі поверхи будинків зовні.



З творчістю авторів проекту двох незвичайних будинків можна познайомитися, відвідавши офіційний сайт їх роттердамської студії.


Джерело http://dom.ukrbio.com/
Будинки з «каньйонами» від голландських архітекторів Будинки з «каньйонами» від голландських архітекторів Reviewed by Світові вісті on 11:08 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.