Українським водіям варто вже зараз готуватися до очікуваної розсилання «листів щастя»


Українським водіям варто вже зараз готуватися до очікуваної розсилання «листів щастя», які будуть формуватися на основі даних з більш, ніж 5 тисяч камер відеоспостереження, встановлених у минулому році на наших дорогах
Втім, на отримання таких листів вже зараз викликає чимало запитань.
Як виявилося, можливості систем відеоспостереження дозволяють фіксувати до 10 видів можливих порушень правил дорожнього руху, в тому числі таких поширених, як проїзд перехрестя на заборонний сигнал світлофора, перетин подвійної суцільної лінії розмітки, рух по смугах, призначених для громадського транспорту, а також виїзд на перехрестя під час утворився за ним затору.
Фахівці стверджують, що система заснована з використанням накопиченого за кордоном досвіду, а автоматична фіксація порушень не дає послаблень нікому з учасників руху. Фотодокази порушення зберігаються в базі даних, а співробітникам патрульної поліції вже не потрібно буде використовувати ручні радари для визначення порушників швидкісного режиму.
Особливістю нових камер є використання двох каналів отримання інформації – аналогового та цифрового. Порушення фіксується лише у разі збігу даних, отриманих від обох з них. Завдяки цьому виключається ситуація, коли порушує правила дорожнього руху один автомобіль, а покарання надходить власнику іншого.
Однією з проблем, з якою можуть зіткнутися в Україні після реальної експлуатації такої техніки, є велика кількість автомобілів-двійників на наших дорогах. Причиною її появи є нелегальне ввезення понад 300 тис. машин з інших країн, які за документами є клонами офіційно зареєстрованих в Україні машин: збігається їх марка, модель, колір кузова і реєстраційні номери. З іншого боку, автоматична фіксація порушень дозволить виявити такі «проблемні» авто і посприяє якнайшвидшому виходу з ситуації.

Джерело ukr.media
Українським водіям варто вже зараз готуватися до очікуваної розсилання «листів щастя» Українським водіям варто вже зараз готуватися до очікуваної розсилання «листів щастя» Reviewed by Світові вісті on 02:40 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.