Важливо!!! Маленьких українців використовують як біореактори для утилізації небезпечних відходів



Щеплення від поліомієліту небезпечно - бережіть своїх дітей!
НА ЖАЛЬ, пазли склалися...
Нарешті я отримав відповіді на всі питання з приводу нинішньої вакцинальної кампанії. Відповіді, на жаль, невтішні, а ситуація в цілому дуже сумна. Сумно, коли маленьких українців використовують як біореактори для утилізації небезпечних відходів.
Для початку - маленька передмова.
Мені неодноразово доводиться шукати логіку чужих вчинків, які здаються дурними і незрозумілими. Бувають ситуації, коли розумні, грамотні, осудні люди починають поводитися як божевільні і здійснюють нелогічні, а іноді і самогубні вчинки.
У таких випадках завжди потрібно докопатися до істини - з'ясувати, що ж насправді ними рухало. І тоді дуже багато що стає очевидним. Це буває важко, бо зазвичай логіка процесу перебуває за межами допустимого для нормальної людини простору рішень.
До сьогоднішнього дня я не бачив ніякої логіки в нинішній кампанії додаткової вакцинації проти поліомієліту. Приймає рішення вражали відсутністю здорового глузду. Чому кампанію проводять пізньої осені та взимку - в самий розпал ГРВІ, коли вірогідність ускладнень максимальна? Чому не провели аналіз стану імунітету (серологічний скринінг) українських дітей? Чому прищеплюють всіх підряд, незалежно від того, вакцинована дитина раніше? Чому, за заявою заступника міністра, "перезамороженную" партію не знищують, але і не використовують, а просто зберігають на складах? Чому навіть чути не хочуть про те, щоб призупинити кампанію, щоб встановити причини смерті дітей?
Я розумів, що якась логіка в цьому божевіллі є. Я намагався її знайти, але невдало - мабуть, тому, що намагався оперувати розумними аргументами з погляду здоров'я та безпеки дітей.
Сьогодні вночі я переглянув півторагодинне відео і почув версію, яка пояснила все і дала відповіді на всі питання.
Почнемо з самого початку. Жива вакцина проти поліомієліту - найдешевша з усіх, які застосовуються. На тлі інших вона стоїть буквально копійки - в десятки, сотні разів дешевше.
Однак утилізація прострочену або незатребувану вакцину - недешеве задоволення. Просто так вилити її не можна - як ми знаємо, вакцинні штами довго циркулюють і можуть викликати поліомієліт у людей. Тому їх знищення може виявитися дорожче самої вакцини.
І справа навіть не в тому, скільки конкретно це коштує. Коли термін придатності добігає кінця, вакцини є сенс продати за копійки або взагалі віддати безкоштовно - бо інакше доведеться платити за утилізацію.
Тепер конкретно про "нашу" вакцину. Вона містить три компоненти, три різновиди вірусу поліомієліту. Якийсь попит на неї ще є, але з весни 2016 застосування цієї вакцини буде заборонено в усьому світі.
У квітні в Україні пішли поставки вакцин проти поліомієліту від уряду Канади. Нам надіслали 600 000 доз дорогою вакцини ІПВ, що не стримає живих вірусів і дозволена до застосування в США, Європі та Австралії. Одночасно від ЮНІСЕФ пішли поставки живої трикомпонентної вакцини, яка в розвинених країнах не застосовується вже багато років.
Річна потреба України в живій вакцині для щеплень за календарем, при абсолютно повному 100% охопленні - це 2 000 000 доз. У травні стало відомо, що ЮНІСЕФ поставить нам 3 700 000 доз. Це - не рахуючи планових закупівель МОЗ. За рік, що залишився до заборони вакцини, в звичайному режимі таку кількість використовувати неможливо.
ВЖЕ ТОДІ, У ТРАВНІ, було очевидно, що БЕЗ КАМПАНІЇ додаткової імунізації СПРАВА НЕ ОБІЙДЕТЬСЯ
Перша партія живої вакцини - 1,5 мільйона доз - прибула в Україну 30 квітня, зберігати її треба при температурі мінус 20. Розмитнення зайняло 3 тижні, після чого з'ясувалося, що вакцина разморожена (при якій температурі її тримали весь цей час - сказати важко). 25 квітня ЮНІСЕФ закликав МОЗ "дотримуватися міжнародних стандартів". А саме: в порушення вимог української інструкції та рекомендацій виготовлювача повторно заморозити вакцину.
Хто і чому прийняв таке рішення - я не знаю. Запитуйте у Kateryna Bulavinova, вона була вказана в листі як контактна особа ЮНІСЕФ. 29 травня заступник міністра Перегінець узяв під козирок і прийняв рішення перезаморозіть вакцину. Зараз він заявляє, що вакцина з цієї партії в ході вакцинації не застосовується і лежить на складі. Скільки часу вона там буде лежати і навіщо? Щоб використовувати її пізніше? Або просто дочекатися закінчення терміну придатності?
Повернемося. Далі треба було придумати привід для кампанії додаткової вакцинації в масштабах всієї країни. "Дикого" вірусу поліомієліту в Україні немає вже більше двадцяти років. Паралічі у дітей викликають інші віруси (проти яких не існує щеплень) і вакцинні штами. У червні і в липні в Закарпатті було двоє дітей з тимчасовими паралічами. 1 вересня, коли діти, на щастя, вже одужали без наслідків, прийшла інформація з московської лабораторії МОЗ про те, що у дітей виявлено мутований вакцинний вірус.
4 вересня 2015 Перегінець заявив, що у двох випадку виявлено генетична схожість вірусів. А це, мовляв, означає, що випадки пов'язані, а це розцінюється як епідемія. Це була брехня: напередодні депутат Ольга Богомолець повідомила, що віруси були різні: "в одному зафіксовано 30 мутацій, в іншому - 18", а діти жили в різних районах області. Тобто - це були два ізольованих випадку, але ніяк не "епідемія" і навіть не "спалах" - ні за українськими законами, ні за нормативами ВООЗ.
Інших випадків зараження вакцинним вірусом поліомієліту з того часу не спостерігалося. Це не завадило МОЗ розгорнути справжнісіньку істерію і ввергнути в паніку українських батьків. Спроби протесту з боку керівництва Закарпатської області потонули в гучному емоційному хорі. Представники ВООЗ і ЮНІСЕФ заявили, що в Україні катастрофа, тому що охоплення вакцинацією проти поліомієліту в Україні склав 14%. Звідки вони взяли ці дані - сказати важко: МОЗ після серії корупційних скандалів з 2012 року не публікує і не передає в ВООЗ статистику захворюваності та охоплення щепленнями в Україні.
Природно, дослідження стану імунітету українських дітей ніхто не робив (хоча, може, й робили, але не публікували результати). Правильно, навіщо: те, що буде проведена кампанія, було вирішено вже давно. Тим більше, як раз приспіла друга партія - ще 2,2 мільйона доз живої вакцини від ЮНІСЕФ.
Те, що було далі - ви знаєте. Оголосили, що пройде три тури, що буде цілковите охоплення і гранично стислі терміни. Фахівці рекомендують вичікувати між турами хоча б два місяці - при більш коротких інтервалах погіршуються результати імунізації. В Україні обирають інтервал в один місяць. Перший тур проводять у жовтні-листопаді, другий в грудні, третій у січні, тобто - кампанія проходить у самий розпал сезонних ГРВІ, коли небезпека ускладнень різко зростає.
Після того, як ході такої злочинної кампанії почали вмирати діти - вони продовжили безсовісно брехати. Тимчасова заборона на використання партії вакцини, який покладається в таких випадках, не оголосили. Перегінець, не чекаючи результатів розслідування, одразу заявив, що "вакцина не винна". Головний інфекціоніст МОЗ Крамарєв, не моргнувши оком, заперечує загальновідомий зв'язок між поліомієлітом та ускладненнями на серце. Можливість призупинення кампанії до з'ясування причин смерті вони виключають. Запускають людожерські дискурси, наприклад, про те, що про зв'язок смерті дітей з щепленнями - це нібито інсинуації корупціонерів, які хочуть зганьбити кришталево чисту репутацію безгрішного ЮНІСЕФ.

НАСПРАВДІ ВОНИ ПОСПІШАЮТЬ.
У них дуже мало часу. Їм потрібно встигнути утилізувати всю завезену в Україну трикомпонентну живу вакцину до весни 2016 року. Тому що після цього її використання буде припинене за рішенням ВООЗ. Все, що не встигнуть влити в українських дітей, доведеться утилізувати якимось іншим способом. А це, по-перше, дорого, по-друге, доведеться відповідати на питання, хто і навіщо її сюди привіз.

ЗА ВАКЦИНУ ЦЕ ДОВЕДЕТЬСЯ ВІДПОВІДАТИ.
А ЗА СМЕРТІ ДІТЕЙ У НАС НЕ ВІДПОВІДАЄ НІХТО.
Я не лікар. Поради давати не можу і не буду. Про одне попрошу - бережіть своїх дітей. Тому що для вас вони - діти. А для них - ходячі біореактори з утилізації нікому не потрібних небезпечних відходів.

P.S. Подивіться це відео. Я не буду його коментувати.
P.P.S. Прошу поширити цей текст. Я рідко це прошу. Сергій Дібров.
Джерело
Важливо!!! Маленьких українців використовують як біореактори для утилізації небезпечних відходів Важливо!!! Маленьких українців використовують як біореактори для утилізації небезпечних відходів Reviewed by Світові вісті on 07:48 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.