Міжнародний день безпечного інтернету відзначають користувачі в усьому світі


Міжнародний день безпечного інтернету відзначається 11 лютого в країнах світу під гаслом " Створимо позитивний інтернет разом!"
Міжнародний день безпечного інтернету відзначається 11 лютого в країнах світу під гаслом " Створимо позитивний інтернет разом!" 
Це ключова міжнародна дата, присвячена проблемі безпеки дітей і дорослих в мережі і формуванню етичною онлайн -середовища.
З 2004 року Європейська мережа центрів безпечного інтернету Insafe, що діє в рамках програми Єврокомісії " Безпечний інтернет " займається організацією цього свята. Зараз день безпечного інтернету відзначається більш ніж в 110 країнах світу, де влаштовується більше тисячі заходів, спрямованих на підвищення захищеності інтернет -користувачів.
" Гасло 2014 підкреслює роль позитивних і розвиваючих інтернет-сервісів у формуванні повноцінної і гармонійної особистості в цифровому суспільстві ", - наголошується на офіційному сайті свята.
Де вперше відзначать день безпечного інтернету
У Вашингтоні 11 лютого пройде конференція " День безпечного інтернету - 2014 " під гаслом " Молодь і IT- лідери, що створюють кращу глобальну мережу " ( Safer Internet Day 2014 : Teens and Tech Leaders on Building a Better Internet ). США приєдналися до цієї ініціативи в 2012 році. Конференція стане першим офіційним заходом в Америці, приуроченим до дня безпечного інтернету. У ньому візьмуть участь топ- менеджери найбільших IT -компаній, в числі яких - Google, Twitter, Youtube та інші. Серед учасників заявлений сенатор- демократ від штату Нью -Йорк Чарльз Шумер, інтерактивним гостем стане заступник голови Єврокомісії, єврокомісар з питань електронних технологій Нелі Крус.
Організатори форуму запропонували зосередитися не на негативних моментах, пов'язаних з інтернетом, а в першу чергу на тому колосальному потенціалі, який глобальна мережа несе своїм користувачам.
" Громадськість втомилася від негативу. Є безліч небезпечних речей на просторах мережі, серед яких і" тролінг ", і" кіберзалякування ", і розпалювання ненависті. На всіх цих напрямах, безумовно, ведеться робота. Але зараз дуже важливо поговорити і про хороші речі, - розповіли організатори заходу. - Ми запросили на зустріч молодь, студентів, політиків, які поділяться досвідом використання мережі в своїх інтересах. Мова піде також про безпеку і про те, наскільки це важливо відрізняти ризики від реального шкоди. Особливу увагу буде приділено погляду підростаючого покоління на розвиток Інтернету, на ті аспекти, які потребують поліпшення ".
День безпечного інтернету в РФ стане завершальною крапкою тижня безпечного рунета, яка проходила в регіонах з 3 лютого. За цей час в російських містах були організовані відеоконференції та круглі столи, присвячені проблемам безпеки в мережі.




Джерело: Ukr.Media
Міжнародний день безпечного інтернету відзначають користувачі в усьому світі Міжнародний день безпечного інтернету відзначають користувачі в усьому світі Reviewed by Світові вісті on 03:58 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.