Екс-шеф ЦРУ б'є на сполох через другу в світі вірусну атаку на Україну

Колишній глава Агентства національної безпеки США генерал Майкл Гейден попередив, що нещодавня атака на українську електростанцію з використанням шкідливої ​​програми є ознакою того, що постачання електроенергією Америки перебуває під загрозою.
 "Атака 23 грудня на енергосистему, що обслуговує Івано-Франківську область України, здається, є другим підтвердженим випадком комп'ютерної атаки з метою завдати шкоди фізичної інфраструктурі", - розповідає The Christian Science Monitor.
 - Завдання удару по іранській ядерній програмі вірусом Stuxnet досі було єдиним у світі подібним інцидентом". Те, що відбулося в Україні, є передвісником кіберзагроз, що постають перед США, можливо, з боку таких країн-супротивників, таких як Росія чи Північна Корея, заявив генерал ВПС у відставці на конференції з безпеки в Маямі.
 Більше того, Гейден заявив, що коли попередній аналіз вірусу, виявлений на українській станції, який вказує на зв'язок з Росією, правильний, то інцидент віщує тривожне загострення конфлікту між Україною і Росією з приводу Криму. 
Міністерство національної безпеки визнало, що версія програми BlackEnergy, що має стосунок до атаки на Україну, виявлена ​​на станціях США. "Якщо вони дісталися до електростанції [за допомогою BlackEnergy], то вони вже домоглися того, що їм потрібно для руйнівної хакерської атаки", - заявив Гейден.
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2016/01/14/168693-eks-shef-cru-bye-spoloh-drugu-sviti-virusnu-ataku-ukrayinu
Екс-шеф ЦРУ б'є на сполох через другу в світі вірусну атаку на Україну Екс-шеф ЦРУ б'є на сполох через другу в світі вірусну атаку на Україну Reviewed by Світові вісті on 00:20 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.