Як поліпшити тягу в димоході

Найважливішою характеристикою побутових димоходів, помітно впливає на величину розвивається в них тяги, є величина поперечного перерізу каналу. Із зменшенням діаметра труби тяга помітно знижується і при певній (критичній) величину перерізу продукти згоряння перестануть йти назовні, а почнуть скупчуватися в димоході і проникати назад в приміщення.


З іншого боку завищене переріз димоходу призводить до того, що в трубу безперешкодно почне надходити холодне повітря, ускладнює вихід в атмосферу продуктів згоряння. Таким чином, рішення питання про те, як поліпшити тягу в димоході, слід починати саме з правильного підбору його діаметрального розміру.
Причини зниження тяги в димарі


Крім того, величина розвивається димоходом тяги може залежати від наступних факторів:
стан стінок труби димоходу (сильно забруднені стінки помітно погіршують умови просування диму по трубі);
низький атмосферний тиск;
високий рівень вологості;
сильні пориви вітру;
низький тиск всередині приміщення.
Досвідчені дачники давно помітили, що при низькому атмосферному тиску або в дощову погоду тяга дещо знижується і стає незрівняною з її величиною в ясну погоду (у морозний день, наприклад). Пояснюється це тим, що в димовій трубі після довгої перерви в роботі може накопичуватися вологе повітря.
Зверніть увагу! Уникнути накопичення вологи ви зможете, якщо в періоди відсутності в будинку будете тримати заслінку трохи прочиненими.
Причиною поганої тяги в трубах димоходу може виявитися і низький тиск повітря в самому будинку. При цьому достатньо трохи прочинити кімнатну кватирку, щоб усунути цю причину зниження тяги. Іноді тиск всередині будови може знизитися з-за роботи в ньому вентиляційної системи або витяжки; в подібній ситуації бажано відключати їх на час розпалювання печі або каміна.
Технічні засоби поліпшення тяги
Питання про те, як поліпшити тягу в димоході може бути вирішений шляхом використання в ньому наступних технічних засобів:
дефлектор;
турбіна ротаційна;
флюгер димохідний;
вентилятор димової («димосос»).
Якщо при конструюванні вашого димоходу був допущений прорахунок, внаслідок якого його переріз має недостатню величину, то ви можете спробувати виправити становище шляхом встановлення спеціального пристрою - дефлектора.


Це аеродинамічний пристрій монтується прямо над димарем і дозволяє збільшити тягу в ньому за рахунок примусового відхилення повітряних потоків (при цьому використовується ефект зниження тиску в зоні обтіканні перешкоди повітряними масами).


Ротаційні турбіни монтуються над оголовком димохідної труби і представляють собою механічний пристрій, що використовує силу вітру для підняття тяги в каналі. Незалежно від напрямку руху повітряних потоків (вітру) насадка турбіни завжди обертається в заданому напрямку, створюючи при цьому добре розрідження і збільшуючи, таким чином, тягу в трубі.


Особливості конструкції вітрозахисного димохідного флюгера забезпечують умови для вільного виходу диму з підвітряної сторони труби, що також збільшує тягу в димовому каналі. Флюгер димохідний завжди звернений проти вітру і закриває вихідний отвір димоходу від повітряних потоків. Дим безперешкодно виходить з підвітряного боку пристрою, а оточуючі його потоки створюють необхідне для посилення тяги розрядження.


Флюгери димові дозволяють знизити вплив потоків повітря на роботу системи, стабілізують потяг і виключають можливість її «перекидання» при сильних поривах вітру.


Димовий вентилятор або «димосос» являє собою звичайний електродвигун з вентилятором, з допомогою якого організується примусова витяжка диму з каналу, що призводить до посилення тяги. Такі пристрої вимагають для своєї роботи підводки до окремої лінії електроживлення 220 Вольт.
Відео
Пропонуємо вам переглянути короткий відеоролик, який наочно показує, як працює флюгер-дефлектор, поліпшує тягу.
Джерело http://bud-porada.in.ua/
Як поліпшити тягу в димоході Як поліпшити тягу в димоході Reviewed by Світові вісті on 01:07 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.