Що таке жива плитка, плюси та мінуси


Останнім часом з'явилося безліч інноваційних цікавих матеріалів, які дозволяють зробити життя зручніше і створити дійсно унікальні інтер'єри. Раніше ми розповіли про об'ємних підлогах з ефектом тривимірного зображення. Недавно на вітчизняному ринку дебютував новий продукт - так звана «жива» або «рідка» плитка. Сьогодні Ви дізнаєтеся, чому даний матеріал набирає популярність у всьому світі, як він використовується в інтер'єрі, про плюси і мінуси даної плитки.
Що таке «жива» плитка? 
Насправді в «живій» плитці немає нічого живого. Це прямокутна або округла плитка, при натисканні на поверхню якої рідкий рисунок всередині покриття починає розтікатися. Такий ефект досягається за рахунок використання багатошарової спресованої полікарбонату пластини. Гель поміщається в круглу або квадратну капсулу з декількох шарів полікаброната або акрилу. Ілюзія руху малюнка виникає тільки якщо надавити на плитку і змусити гель розтікатися. Після усунення навантаження рисунок частково повертається до первісного вигляду.
По периметру плитки встановлений компенсаційний паз. Через це елемента гель не тисне на краю і не випливає за межі при правильній експлуатації. Даний матеріал може бути однотонним або двоколірним. Він практично прозорий і приємно відображає світло. Це хороші новини для людей, які не витримують надто яскравого освітлення.
Плитку встановлюють на спінений скотч. На плитах є пази для з'єднання елементів між собою. Силікон використовується для герметизації швів 
«Живу» плитку можна встановити по всій поверхні приміщення, але цього робити не рекомендується. Краще використовувати матеріал для декору покриття. Живе покриття прикрасить ламінат, ковролін, і, природно, звичайну плитку. Дане покриття можна встановлювати декількома способами: на клейову суміш, скотч (для тимчасової установки) і за допомогою г-подібних профілів. На сьогоднішній день існує понад 15 варіантів забарвлення живої плитки.
Вибираємо місце для установки 
Завдяки незвичайному увазі «рідка» плитка гармонійно виглядає в будь-якому сучасному інтер'єрі, будь то хай-тек, мінімалізм або модерн. Хороший приклад використання такої плитки - підлога в чиказькому офісі компанії Google. Особливо добре з нею поєднується дзеркальний підвісну стелю. У приміщеннях з класичним дизайном такий матеріал буде виглядати зовсім не до місця. Перш ніж робити вибір на користь «живий» плитки, як слід продумайте її місце розташування і те, як вона буде вписуватися в інтер'єр. Не купуйте матеріал просто на догоду моді.
«Жива» плитка найбільш часто використовується для покриття підлоги, але її також можна застосовувати і для інших цілей. Наприклад, прикрасити стільницю або барну стійку. Найбільшого поширення поки подібне покриття отримало в громадських приміщеннях. Таку плитку можна часто знайти в інтер'єрах ресторанів, танцювальних майданчиків, барів, кафе, офісів. Останнім часом матеріал все частіше використовується в приватних будинках і квартирах. 
Жива плитка - матеріал для створення акцентів. Його можна використовувати для безпечного освітлення різноманітних приміщень. Акуратне живе покриття в поєднанні з діодами - відмінне рішення для коридору, в якому вночі можна вдаритися об кут або наштовхнутися на меблі.
«Рідка» плитка володіє багатим кількістю достоїнств. По-перше, вона практично так само ударостійкі, як загартоване скло, ламінат або керамограніт. Завдяки цьому по такому покриттю можна без проблем ходити в важкого взуття або на шпильках. По-друге, це не слизький матеріал: на ньому є спеціальне покриття. Ви не зможете посковзнутися на такій плитці навіть у ванних кімнатах або на кухні, де вода часто проливається на підлогу. Висока стійкість до вологи дозволяє використовувати цей матеріал не тільки в інтер'єрах кухонь і ванних кімнат, а й обробляти їм дно басейнів.
Це не тільки інноваційний, але і безпечний продукт. У конструкцію «живий» плитки входить полікарбонатний і гипоалергенний кольоровий гель. Використання даної речовини робить матеріал абсолютно безпечним для алергіків. Його також безпечно утилізувати. Особливо сподобається дане покриття любителям м'яких і теплих матеріалів. На рідку плитку комфортно ставати навіть взимку. По ньому приємно ходити, як по килимовому покриттю.
Демонстрація можливостей «живий» плитки 
Матеріал володіє відмінними можливостями по ізоляції звуків і вібрації. Це дозволяє закритися від занадто гучних і настирливих сусідів знизу. «Жива» плитка стійка до сонячних променів. Як мінімум 5-8 років матеріал не тьмяніє і не вицвітає. Втім, у «рідкої» плитки є і свої недоліки. Не можна вистилати нею всю площу підлоги. Її неможливо розрізати, адже тоді гель розтечеться і виріб прийде в непридатність. Крім цього, матеріал погано реагує на низькі температури, тому покриття не пристосоване для балконів, веранд, терас і альтанок.
Оптимальна температура експлуатації від 0 до +40 градусів. 
Поки «жива плитка» не надійшла в широкий продаж, але вже доступна для покупки в множині онлайн-магазинів. 
Якщо в будинку потрібно включити опалення на теплому підлозі, краще не ходити по плитці, поки вона не прогріється. Крім того, «живий» плиткою не можуть викладатися стільниці, на яких буде оброблятися їжа або ставитися нагріта посуд. В іншому випадку малюнок порушиться, а від ножа залишаться сліди. Плитка не витримує сильних механічних пошкоджень. При високому тиску на поверхню 60-73% її повинно залишатися вільним.
Головний мінус «живий» плитки в її дорожнечі. Природно, це бич будь-якої технології, яка недавно з'явилася на ринку. Думаємо, що з розвитком конкуренції та налагодженням виробництва вартість товару помітно зменшиться. 
Підіб'ємо підсумки 
Як бачите, «рідка» плитка досить неоднозначний матеріал, який краще всього використовувати для декорації приміщень. Якщо ви хочете зробити дизайн футуристичним, то кращого матеріалу знайти важко.

Джерело http://stroyka-gid.com.ua/
Що таке жива плитка, плюси та мінуси Що таке жива плитка, плюси та мінуси Reviewed by Світові вісті on 23:55 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.