Учені знайшли найхолодніше місце у Всесвіті


Шведські астрономи стверджують, що їм вдалося виявити найхолодніше місце у Всесвіті. Згідно з їхніми даними, туманність у формі бумеранга, яка входить до складу сузір'я Центавра, і є таким місцем. 
Туманність перебуває на відстані 5 000 світлових років від Землі. 
Основна речовина в цій туманності - розріджений газ, що свідчить про масштабні руйнування планет у цій системі, передає CyberSecurity. 
Фахівці повідомляють, що з огляду на особливе розташування туманності й розрідженість структури речовини, температура туманності становить у середньому мінус 272 ґрадуси за Цельсієм, що лише на 1 ґрадус вище за нижню межу температур - абсолютного нуля (мінімальна теоретична межа температури, яку може мати фізичне тіло).
 Вважається, що досягти абсолютного нуля на практиці неможливо. Температура туманності була визначена за допомогою 15-метрового телескопа, розташованого на одному з високогірних плато в Чилі.
 Астрономи повідомляють, що особливість цієї туманності полягає ще й у тому, що її температура нижче оцінки мінус 270 градусів - таку температуру має фон Всесвіту в наші дні. На даний момент виявлена туманність є єдиним об'єктом, який має нижчу температурою, ніж фон Всесвіту.

Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2017/01/08/221929-ucheni-znayshly-nayholodnishe-misce-vsesviti
Учені знайшли найхолодніше місце у Всесвіті Учені знайшли найхолодніше місце у Всесвіті Reviewed by Світові вісті on 08:12 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.