Нирки. Ми самі вбиваємо наші нирки! 10 звичок, про яких потрібно назавжди забути


На частку цього органічного фільтра випало нелегке завдання — очищення крові від різноманітних токсинів, мікробів та інфекцій. Також нирки регулюють водно-сольовий баланс в організмі, кров'яний тиск і виробництво червоних кров'яних тілець. Список можна продовжувати і далі, але зупинимося на тому, як самі ми, на жаль, недооцінюємо роботу цього органу...Більшості з нас знайомі ці звички, але про їх шкоду ми навіть не замислюємося. Давай покінчимо з ними, аби вберегти себе від хвороб, адже людина здорова, тільки якщо його здорові нирки.
Способи вбити свої нирки
Алкоголь і куріння
Вже давно і багато разів доведено, що куріння і вживання алкоголю негативно позначаються на здоров'ї. Шкідливі звички погіршують роботу нирок, адже ті не в силах справлятися з великою кількістю надійшли в організм токсичних речовин. Це тільки в кіно все гарно курять і попивають, а в житті насправді — повільно вбивають себе. Задумайся над цим в той момент, коли будеш діставати чергову сигарету або пляшку пива...
Недолік сну
Справа в тому, що саме вночі оновлюється тканина нирок. Якщо ти постійно недосипаєш, цей процес не проходить повністю, що може незабаром призвести до порушення роботи органу. Забудь про безглуздою фразою: «Сон для слабаків!».
Вживання кофеїну у великих кількостях
Так ось чому тобі не спиться... Кофеїн, який міститься в каві і різних безалкогольних напоях, у великих кількостях шкідливий для всього організму в цілому, а для нирок — в особливості. Він має сильні сечогінні властивості, зневоднює організм і змушує нирки працювати вхолосту, що створює зайве навантаження на них.
Пасивний спосіб життя
Часто, особливо при сидячій роботі, в нирках виникають застійні явища. Щоб відновити правильну циркуляцію крові, кожну годину роби невелику розминку або гімнастику. Регулярні фізичні вправи запобігають виникнення каменів у нирках.
Недолік вітаміну B6
Щоб нирки функціонували на відмінно, необхідно щодня вживати в середньому 1,3 мл вітаміну В6. Він міститься у птиці, риби, картоплі та багатьох фруктах, крім цитрусових.
Несвоєчасне спорожнювання сечового міхура
Постійне утримання сечі в сечовому міхурі може призвести до ниркової недостатності і нетримання. Тому пам'ятай про правилі: «Як тільки — так відразу...»!
Надмірна кількість натрію
Основним джерелом натрію для людини є куховарська сіль. Але якщо ти нею зловживаєш, то твої нирки, як основний регулятор водно-сольового обміну, не можуть впоратися зі своєю роботою. Добова норма солі для дорослої людини — до 5-6 грам. Порада така: недосаливай їжу — ти швидко звикнеш і будеш краще відчувати її смак.
Необдумані дієти
Дієти, що випалюють з організму жир, по суті оголюють нирки і позбавляють їх захисту. В результаті вони отримують подвійний удар: з одного боку, фільтрують кров з порушеним балансом, а з іншого — навіть не отримують корисні речовини.
Надлишок білка
Білок не здатний накопичуватися в організмі, як жири. Тому весь зайвий білок і продукти його розпаду також збільшують навантаження на нирки. Якщо ж нирки не впораються з виведенням цих прдуктов обміну, то в них можуть утворюватися камені.
Вживання недостатньої кількості води
Для правильного функціонування нирок, як і всіх органів, необхідно пити достатню кількість води. Вода в буквальному сенсі вимиває всі гидоти з організму!
Здоров'я нирок у твоїх руках! Позбався від цих шкідливих звичок, і ти будеш відчувати себе набагато краще.

Джерело https://ukr.media
Нирки. Ми самі вбиваємо наші нирки! 10 звичок, про яких потрібно назавжди забути Нирки. Ми самі вбиваємо наші нирки! 10 звичок, про яких потрібно назавжди забути Reviewed by Світові вісті on 06:26 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.