Українцям нав'язують російський браузер для обходу заборони "Однокласників" та "ВКонтакте"


Пов'язана з соцмережею "Однокласники" компанія активно рекламує в інтернеті браузер для користування заблокованими російськими соцмережами. В тому числі, "Вконтакте" та "Однокласники".
Як пише блогер Site.ua Дмитро Андреєв, браузер рекламують в сервісах Google.
"У всіх соцмережах і в сервісах гугла йде активна реклама якогось браузера "freeu" з посиланням на сайт freеu.zone (навмисне пишу з помилкою). Орієнтування встановлено на жителів України", – пише блогер.
В мережі рекламують російський браузер для обходу заборони "Однокласників" та "ВКонтакте"
Блогер зясував, що доменне імя сайту придбали в російського реєстратора nic.ru. Фізично сервер розміщенний в Москві, а належить компанії NESSLY HOLDINGS LIMITED. Ця ж компанія зареєстрована на Кіпрі, у 2012 році вона придбала 100% у статутному капіталі ТОВ "Однокласники".
Російський браузер рекламують в сервісах Google
При цьому на сайті російської антимонопольної служби є інформація про відповідний дозвіл на придбання соцмережі.
Сервер розміщений в Москві
Окрім того, блогер застеріг українців від вставнолення перших-ліпших додатків, розширень та браузерів для обходу заборони російських соцмереж.
Нагадаємо, 16 травня Президент України Порошенко ввів у дію рішення РНБО про блокування соцмереж "Вконтакте" та "Одноклассники" та інших російських ресурсів на території України, а вже 17 травня Указ президента набув чинності.
Зауважимо, заборона доступу до соціальних мереж "Одноклассники" і "ВКонтакте", а також до "Яндексу" в Україні має почати працювати не пізніше, аніж 1 червня 2017 року, щоправда вже 17 травня деякі провайдери почали блокувати російські ресурси.
Що ви думаєте про блокування "Вконтакте" та інших російських ресурсів в Україні?
Нарешті, це потрібно було зробити ще у 2014-му
Що? Я не проживу без ВК і Яндекса
Мені все одно. Я вже давно ними не користуюся
Ваш варіант (пишіть у коментарях)

Джерело: 24 Канал
Українцям нав'язують російський браузер для обходу заборони "Однокласників" та "ВКонтакте" Українцям нав'язують російський браузер для обходу заборони "Однокласників" та "ВКонтакте" Reviewed by Світові вісті on 06:20 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.