Балчун у "шоці" від України: "Тут є "смотрящі" і у всіх свої господарі"


Глава Укрзалізниці, польський держдіяча і рокер Войцех Бальчун заявив, що не до кінця розуміє всієї системи корупції в "Укрзалізниці" і такі поняття як "смотрящий" і "свій господар". Про це він розповів 25 травня
За його словами, деякі топ-менеджери діють всупереч інтересам "Укрзалізниці", якщо інтереси компанії не подобаються будь-яким третім особам. Це "шокує" Балчуна.
- Я зіткнувся з двома поняттями, які до кінця ще не вивчив."Смотрящі"- це перше, і друге - це коли кажуть, що в Україні у всіх є свої господарі, - сказав поляк, - У Польщі, особливо у великих держкомпаніях, також існують різного роду неформальні зв'язки. Але все-таки рідко буває, щоб людина, яка відкрито виступала проти інтересів фірми, в якій вона працює. Бо усвідомлює, що за це йому загрожує кримінальна відповідальність, - порівняв глава "Укрзалізниці" ситуацію в Польщі з українськими реаліями.
Також Балчун має схему роботи корупціонерів в його компанії, але не розуміє, як деякі люди, яких він не знає, впливають на відомство.
- Я не можу до кінця ідентифікувати роль зазначених там панів і спосіб їх впливу на фірму. Я можу тільки піклуватися про те, щоб всі процедури, пов'язані з закупівлею товарів, замовленнями, проводилися максимально прозоро і об'єктивно, - сказав він.

Джерело https://ukr.media
Балчун у "шоці" від України: "Тут є "смотрящі" і у всіх свої господарі" Балчун у "шоці" від України: "Тут є "смотрящі" і у всіх свої господарі" Reviewed by Світові вісті on 11:30 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.