"Розірвали ворожі сухпайки - а там цукерки Roshen" - розвідник


Бійці АТО досі чекають на якісне озброєння. Продовжують користуватися тим, що привезли волонтери, або купують власним коштом.
Про це в коментарі Gazeta.ua розповів "Клим", начальник розвідки 1-го батальйону 72-ї бригади, яка дислокується в промзоні Авдіївки. Був проїздом у Полтаві, завітав до місцевих волонтерів.
"Треба гнати депутатів, чиновників. Вони тільки обкрадають народу А військових бояться і намагаються прибрати. Так сталося з Ярошем свого часу, навколо якого почали об'єднуватися добровольці. Це налякало владу. Тому нас загнали під ЗСУ. Бійці АТО змучилися від бюрократії. Щоб отримати компенсацію за поранення, треба місяцями чекати. В листопаді мій товариш потрапив під обстріл, я 2 кілометри його ніс у прикриття. Тільки в березні йому дали довідку, що він дійсно дістав бойове (поранення. - Gazeta.ua). Для цього мені довелося пригрозити начмеду ледь не розправою. Від цих довідок залежить подальше лікування бійця і реабілітація. Тому ми чекаємо на підтримку людей на мирній території. Треба змінювати владу. Ми поки що цим не можемо зайнятися, бо охороняємо територію. Але лідера бачимо серед військових", - розповів "Клим".
"Треба змінювати владу. Ми поки що цим не можемо зайнятися, бо охороняємо територію. Але лідера бачимо серед військових"
"На нас просто забили. Щось подібне було після Афганістану. Але тоді ми воювали на чужій території. Представники влади приїздять в АТО для галочки. Недавно був у нас Петро Юрчишин (народний депутат від БПП. - Gazeta.ua). Запропонував йому залишитися в нас, днів 3 походити в бронику, щоб хребет посипався. Після того більше не приїздив. Краще б чини взагалі не їздили, тільки заважають. Бо їм треба все показати, забезпечити охороню. Це займає час. Нам ніколи, бо постійно йдуть обстріли. На днях мали трьох 300-х хлопців. А 26-річній кухарці під час обстрілів відірвало ногу. Це сталось близько шостої ранку, вона спала. Снаряд прилетів близько до приміщення".
"Якось ми знешкодили близько 20 російських спецпризначенців. Хлопці розірвали їхні сухпайки — а там цукерки Roshen. Абсурд. Бо в наші пайки теж кладуть такі солодощі"
Бійцям досі не вистачає якісного озброєння.
"Наших розвідників забезпечили волонтери - біноклями, тепловізорами, трубками розвідника. Але й досі не вистачає якісної оптичної зброї, яку має ворог. Їхні снайпери, розвідка, артилерія - то росіяни. В них гарне американське і російське озброєння. Місцеві сепаратисти там риють окопи. Якось ми знешкодили близько 20 російських спецпризначенців. Хлопці розірвали їхні сухпайки - а там цукерки Roshen. Абсурд. Бо в наші пайки теж кладуть такі солодощі. Липецька фабрика платить Росії податки, за які купують зброю проти нас".
За минулу добу бойовики 57 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. П′ятьох військовослужбовців ЗС України поранили.
Автор: Анна ЛАКИЗА

Джерело https://gazeta.ua/
"Розірвали ворожі сухпайки - а там цукерки Roshen" - розвідник "Розірвали ворожі сухпайки - а там цукерки Roshen" - розвідник Reviewed by Світові вісті on 06:48 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.