Перша зустріч Порошенка і Макрона: результати переговорів


Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном. Перш за все, політики поговорили про варіанти вирішення війни на Донбасі.
Результати зустрічі Порошенка і Макрона. Макрон під час зустрічі з Порошенком запропонував кілька свіжих рішень щодо вирішення цього конфлікту. Зокрема, президент Франції наголосив, що хоче продовжувати нормандський формат, але вивести його на активніший рівень. Також він пропонує залучити до нормандського формату представників ОБСЄ.
"Ця криза не може більше тривати. Моя ідея, щоб ми під час наступного засідання лідерів країн нормандського формату могли запропонувати серію нових умов, щоб з усіх сторін знайти конкретні рішення для виходу з кризи", – наголосив французький президент.
У свою чергу Порошенко висловив переконання, що вже незабаром нормандська четвірка зможе представити суспільству новий план з деокупації та реінтеграції Донбасу, який може отримати назву "формула Макрона".
Наша домовленість – що ми покладемо на папір проекти можливих рішень нормандського формату, можливо, вони й будуть мати назву "Формула Макрона". Але на сьогодні ми зможемо пред'явити суспільству план принесення миру і деокупації сходу України,
– заявив український президент.
Макрон додав, що мовиться про відведення військових сил і зброї, допуск міжнародних спостерігачів до всіх точок на Донбасі і звільнення заручників.
Окрім того, президент Франції висловився за те, щоб СММ ОБСЄ ретельно дослідила українсько-російський кордон та прозвітувала про реальну ситуацію на ньому.
Згадав Макрон і про анексований Росією Крим. Так, Макрон заявив, що Франція не визнавала і ніколи не визнає Крим частиною Російської Федерації. Президент Франції також натякнув, що саме Росія винна в ескалації конфлікту на Донбасі.
Треба розуміти, що агресія походить з Росії, тобто агресором є не Україна. Також ми не визнаємо анексію Криму. Ми знаємо хто розв’язав цю ситуацію,
– сказав Макрон.
У свою чергу Порошенко додав, що Україна готова неухильно дотримуватись мінських угод – це стосується дотримання режиму тиші та відведення військ. Він також додав, що кілька днів тому українські бійці вкотре затримали на Донбасі громадян Росії, які воювали на боці бойовиків.
Не обійшлося під час зустрічі Порошенка з Макроном і без згадки про президента Росії Володимира Путіна, не називаючи імені якого, президент підколов російського лідера.
Так, Макрон натякнув, чия ж насправді була Анна Ярославна. За його словами, що деякий час під час переговорів мовилося про історію, "щоб віддати належне Анні Ярославні".
"Передовсім хочу сказати вам, що між нашими країнами є дуже давні стосунки, дуже глибока історія. Ми цьому присвятили деякий час сьогодні, щоб віддати належне Анні Київській. Ми показали наскільки глибоко закорінені наші давні стосунки", – сказав Макрон.

Джерело: 24 Канал
Перша зустріч Порошенка і Макрона: результати переговорів Перша зустріч Порошенка і Макрона: результати переговорів Reviewed by Світові вісті on 10:49 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.