Експерт пояснив, яку боротьбу зараз веде Росія проти України


Зараз у боротьбі між Україною та Росією на перший план вийшла боротьба в економічній, дипломатичній та інформаційній сферах, однак російські спецслужби продовжують здійснювати свою диверсійну діяльність в Україні, а допомагають їм у цьому агенти.
Таку думку висловив військовий експерт Олег Стариков, передає "Гордон".
"Зараз військове протистояння відійшло на другий план. На перший план вийшла боротьба в економічній, дипломатичній та інформаційній сферах. Те саме можна сказати і про кібератаку", – підкреслив фахівець.
Що стосується військового протистояння, то, за його словами, зараз активізувалися "іхтамнєти" – військовослужбовці Південного військового округу РФ.
"Це робиться для того, щоб Україна не могла домовитися з бойовиками про реальне припинення вогню. Навіть зараз уклали перемир'я, а обстріли тривають. Убивства двох українських офіцерів – це розвідувально-підривна діяльність іноземних спецслужб. Наш основний противник – не ФСБ, а Генштаб збройних сил РФ. Саме вони є націленими на виконання таких операцій", – зазначив військовий експерт.
Водночас він підкреслює, що такі операції готують як мінімум місяць і це робота професіоналів – насамперед, тут працювало зовнішнє спостереження.
Зараз РФ намагається залякати українських військовослужбовців. Це основне завдання будь-якого теракту. Такими методами Москва хоче домогтися того, щоб Україна відмовилася від європейської інтеграції, від планів вступити в НАТО та виконувала Мінські угоди в трактуванні РФ. Крім того, потрібно пам'ятати, що завдання держави України гарантувати безпеку своїм громадянам. І ми маємо право запитати, чому якість роботи спецслужб не дає змоги гарантувати безпеки,
– наголошує Стариков.
Крім того співрозмовник ресурсу переконує, що в Україні російські спецслужби діють через свою агентуру.
"Росія намагається показати, що українці підтримують свою владу, а вона не може навіть гарантувати їм безпеки. Тому вони вбивають професіоналів. РФ працює в Україні через агентуру – чинних співробітників українських силових структур або завербованих агентів іноземних спецслужб серед громадян України. Ми ж із вами навіть своїх сусідів не знаємо, поруч із нами може жити хто завгодно", – підсумував експерт.

Джерело http://24tv.ua
Експерт пояснив, яку боротьбу зараз веде Росія проти України Експерт пояснив, яку боротьбу зараз веде Росія проти України Reviewed by Світові вісті on 11:37 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.