Нацбанк відміняє ліміт на отримання валюти фізособами з 24 серпня


Національний банк України продовжив ослаблення антикризових заходів на валютному ринку і скасував ліміт на отримання готівкових коштів в іноземній валюті та банківських металах з поточних і депозитних рахунків через касу та банкомати, до цього часу становить не більше еквіваленту 250 тисяч гривень на добу
"Фізичні особи зможуть отримувати готівку в іноземній валюті або банківські метали з поточних і депозитних рахунків через касу та банкомати без обмежень по сумі", - повідомляється на сайті НБУ з посиланням на постанову №81, яка набирає чинності 24 серпня.
Регулятор відзначив, що вважає можливим повністю скасувати це обмеження, враховуючи істотне поліпшення ліквідності банківської системи в іноземній валюті та стабілізацію валютного ринку. При цьому Нацбанк очікує, що це рішення сприятиме подальшому відновленню довіри вкладників до банків.
Цією ж постановою НБУ скасував заборону на випуск ощадних сертифікатів на пред'явника та розширив перелік іноземних кредиторів, на користь яких дозволяється дострокове погашення кредитів і позик.
Крім того, НБУ спростив для банків розрахунок щоденного ліміту покупки валюти у власну позицію, щоб стимулювати форвардні операції та подальший розвиток інструментів хеджування валютних ризиків.

Джерело ukr.media
Нацбанк відміняє ліміт на отримання валюти фізособами з 24 серпня Нацбанк відміняє ліміт на отримання валюти фізособами з 24 серпня Reviewed by Світові вісті on 12:24 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.