Як провести день на Яблучний Спас, щоб рік був вдалим


Традиційно в першій половині серпня православна церква святкує три Спаси У суботу, 19 серпня, відразу за Медовим Спасом відзначається другий – Яблучний. За ним послідує Горіховий.
Відомо, що Яблучний Спас – народна назва православного свята Преображення Господнього. Саме в цей день на горі Фавор Ісус Христос преобразився, його обличчя і одяг знову стали чистими.
За біблійними переказами, тоді ж учні Ісуса дізналися, що їх учитель – син Божий, голос з небес повідав їм про вічну славу Другої Особи Трійці (Христа), що при земному житті зазвичай ховалося. Так з’явилася народна назва Яблучного Спаса – Спас на горі.
Як проходить Яблучний Спас?Традиційно в цей день у храмах відбуваються урочисті богослужіння і обряди освячення невеликих кошиків прихожан. Звичайно ж, освячуються яблука, разом з ними ягоди, фрукти та овочі.
Вважається, що людина дозріває подібно яблуку, чиї плоди спочатку зелені, а з часом наливаються соком та фарбами. Так само поступово віруючі сприймають світло Всевишнього.
Господині печуть в цей день як просто яблука, так і яблучні пироги.
Часто день Яблучного Спасу називають святом, яким зустрічають осінь. Також молебні проводяться в садах, починається збір, заготівля яблук та інших плодів на зиму.
Чого не варто робити в Яблучний Спас?Надто суворих заборон на Яблучний Спас немає, і все ж свято припадає на час Успенського посту, який не вітає порушення пісного харчування.
У цей день рекомендують утриматися від сварок з рідними і близькими, не бажати людям зла. Подейкують, що неприємності, які побажаєш в цей день іншому, повернуться сторицею.
Гарних свят!

Джерело ukr.media
Як провести день на Яблучний Спас, щоб рік був вдалим Як провести день на Яблучний Спас, щоб рік був вдалим Reviewed by Світові вісті on 11:22 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.